Polovni McLaren sa cenom od 4 miliona dolara

Više slika

Više slika

Sjajni McLaren P1 GTR koji je kompanija Lanzante konvertovala za upotrebu na javnim putevima,  trenutno je na prodaji.

McLaren je napravio samo 58 primeraka P1 GTR-a koji je bio namenjen samo za trke, ali neki od njih su modifikovani tako da postanu ulično legalni.

Agregat koji pokreće ovaj superautomobil je dual-turbo 3,8-litarski V8 motor koji je uparen sa elektromotorom. U poređenju sa običnim P1 modelom koji ima 903 KS, P1 GTR ostvaruje impresivnijih 986 KS. To ga čini apsolutnim raketnim brodom, jer brzinu od 100 km / h postiže za manje od 2,8 sekundi pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 362 km / h.

Da bi se uskladio sa propisima i vozio po javnim putevima, na ovom vozilu morale su se izvršiti brojne izmene. One uključuju ugradnju ručne kočnice, katalitičke pretvarače, gazirane gume i povećanu visinu vožnje. Sa samo 288 pređenih kilometara, malo je čudo zašto ima traženu cenu od 3.000.000 funti (3.853.680 dolara), što je otprilike tri puta veća od cene „običnog“ P1 na tržištu polovnih automobila.

Međutim,vlasnik kaže da se ovde ipak radi o neverovatnom automobilskom prmerku koji je ograničenog izdanja i koji će se retko gde videti u svetu. Ovaj McLaren još uvek nija našao novog vlasnika i ostaje nam da sačekamo i da vidimo ko će biti srećnik koji će ga dodati svojoj auto kolekciji.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group