Polovna Pagani Zonda Riviera prodata za 5.5 miliona dolara

Više slika

Više slika

Retka Pagani Riviera prodata je 5,5 miliona dolara na aukciji u Silverstonu u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Riviera Zonda započela je život kao Zonda F i vraćena je u italijansku fabriku kompanije da bi se unapredila i mehanički pojačala. Među napravljenim modifikacijama su ugradnja potpuno novih ploča karoserije od ugljeničnih vlakana, prilagođeni krovni šal, vrhunsko zadnje krilo, spojleri od karbonskih vlakana i plavi detalji.

Ispod haube, 7,3-litarski V12  motor nadograđen je do tačke da sada isporučuje 750 KS. Nadogradnju motora dopunjuje prilagođeni izduvni sistem koji osigurava da V12 vrišti još glasnije.Međuitm, iako je ovo vrhunski i unikatan automobil, njegov vlasnik je odlučio da ga se reši i da ga stavi na aukciju.

Automobil je gotovo nov i prešao je nešto više od 700 kilometara, a zbog svoje retkosti, prodat je na aukciji u Saudijskoj Arabiji za masovnu sumu novca. Novi vlasnik automobila nije poznat ali se pretpostavlja da je reč o Saudijskom princu koji je odlučio da se časti novom skupocenom igračkom.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group