Prodaje se automobil princa Čarsla

Kabriolet iz 1994.godine, koji je prethodno pripadao princu od Velsa biće aukcijski prodat…

Između konstantnog pominjanja u svetskim vestima i najava za treću sezonu serije The Crown, oprostićemo vam ukoliko kraljevsku porodicu imate na svom umu. Kako nam deluje, svaka tema se može na neki način povezati sa stanarima Bakingemske palate, a po svemu sudeći, automobili nisu izuzetak. Nekadašnji Aston Martin model koji je bio u vlasništvu princa Čarsla, uskoro će se naći na aukciji, a predstavlja otelotvorenje stila čuvenog brenda.

1994 Virage Volante model bio je u vlasništvu princa od Velsa skoro petnaest godina, pre nego što je 2008.godine vraćen proizvođaču, kako bi bio izložen u sedištu kompanije. On će se sada naći na aukciji koju organizuje Bonhams, sa početnom cenom od oko 354.000 dolara.

S obzirom na to da je neko vreme bio kraljevsko vozilo, model je dobio dosta unapređenja dok je bio u vlasništvu princa. Njegov originalni 5.2 litarski motor zamenjen je verzijom od 6.3 litara, što znači da je njegova maksimalna brzina impresivnih 280 kilometara na sat.

Eksterijer automobila ima predivnu nijansu šumski zelene boje, dok je enterijer tapaciran krem kožom i ukrašen drvenim akcentima na kontrolnoj tabli i vratima. Uglađena koža se preliva i na specijalnu pregradu, gde je prema navodima princ Čarls držao kockice šećera za svoje polo ponije.

Veza Aston Martin brenda i Vindzorovih potiče iz vremena vojvode od Edinburga, koji se prvi put obratio kompaniji 1954.godine, kako bi kupio Lagonda model, koji bi on i kraljica koristili kao svoje privatno vozilo. Princ Vilijam i Kejt Midlton su napustili Bakingemsku palatu na dan svog venčanja u jednom od vintage modela iz kolekcije princa Čarlsa.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group