NOVA 1992 Lancia Delta HF Integrale Martini Edition na prodaju!

Prošle nedelje se pojavila 1989 Delta HF Integrale na Floridi, koja je i dalje na prodaju, ali onda se pojavio ovaj primerak i oteo svu pažnju...

 

Pored činjenice da je u pitanju ograničena serija od samo 400 primeraka Evoluzione modela u Martini boji koji je napravljen da proslavi Integrale 5tu pobedu za redom u World Rally šampionatu za Lanciu, ovaj primerak je vožen samo 50 kilometara!

Ta razdaljina je pređena samo da bi se automobil dostavio do kupca. Iz nekog razloga vlasnik nije imao želju da vozi ovu ikonu automobilizma i sačuvao je u savršenom stanju 22 godine. 

"Kao ograničena serija, napravljena da proslavi uspeh Integrale modela u World Rally Championshipu, ovi automobili su neverovatno retki", rekao je Guy Lees-Milne, generalni direktor Silverstone Auctions gde će se ovaj automobil ponuditi na prodaju. "Naći primerak u ovako savršenom stanju je skoro nemoguće."

Ograničeni model iz 1992. godine je šira i jača, Evoluzione, ili Evo 1 verzija sa 207ks 2.0 16v turbo motorom. 

Proizvodni broj ovog primerka je 124 i prema aukcijskom sajtu "trenutno nije registrovan i dolazi sa servisnom knjižicom, uputstvom, računom iz prodavnice i kompletom alata", a Silverstone očekuje da dostigne cenu između 90 000 funti, pa čak do 110 000. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group