Najmoćniji polovni E36 BMW 3 kompakt u Evropi

E36 generacija BMW 3 Serises Compact modela daleko je od najpoželjnije kupe verzije sa dvoje vrata na današnjem tržištu polovnjaka, ali je automobil ove linije koji vam danas predstavljamo zaista specijalan...

Ovaj posebni 3-Series Compact model trenutno se nalazi na tržištu polovnjaka u Norveškoj, a njegovi prodavci su naveli da je on pre gotovo 16 godina podvrgnut veoma ambicioznom projektu uklapanja najvećeg mogućeg BMW motora u najmanji BMW automobil koji je moguće pronaći na tržištu. Kao takav, on više ne poseduje ravni četvorocilindraš sa kojim je napustio fabriku, već se ispod njegove haube nalazi 5,6 litara veliki V12 motor unutrašnjeg sagorevanja, pozajmljen iz 850CSi modela.

Uparen sa ovom mašinom dolazi manualni menjač koji svih 400 ks šalje na zadnju osovinu. Ova V12 zver bez ikakve sumje zvuči daleko bolje od originalnog inlajn četovorcilindraša i čini ovaj 3-Series model potpunim zadovoljstvom za vožnju.

Automobil se nalazi na prodajnoj listi kompanije Sport Auto, u gradu Skienu, dok je na njoj navedeno i to da mu je vešanje poboljšano postavkom sa E36 M3 modela, sa kojim deli sedišta, kontrolnu tablu i instrument satove, takođe. On dolazi i sa veoma dopadljivim Hartgate replikama točkova i poseduje veoma lepu liniju na putu tokom svakodnevne vožnje.

Sa 104.000 pređenih kilometara na odometru, ovaj automobil gotovo sigurno neće pružati performanse kao onda kada je prvi put sišao sa salonskog poda, ali sve dok je dobro održavan, on će nastaviti da radi besprekorno i služi svom novom vlasniku još dugi niz godina, a pored toga, ni prilično visoka cena od 29.245 evra neće zaustaviti pravog BMW entuzijastu da se dokopa ovakvog unikata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group