Najgori polovni automobili koje možete kupiti

Više slika

Više slika

Izbegavajte ova vozila po svaku cenu!

Danas teško ko može priuštiti nov automobil, pa se zato odlučujemo za kupovinu polovnjaka, za koje ne moramo dati mnogo novca. Međutim, polovnjaci sa sobom donose dosta problema, a najčešće se ogledaju u skrivenim kvarovima, pa i oštećenima koji na prvi pogled nisu vidljivi.

Kada na ovu problematiku dodate prodavce koji nisu baš pošteni, tada dolazite u situaciju da kupujete mačku u džaku i da nikada ne znate šta možete očekivati od polovnog vozila. Zato se mnogi pitaju- koji polovni automobili su najbolji, a koji najgori?

Mi se nećemo konkretno vezivati za marke i modele, jer nikada ne možete znati kako je neko vozio koji autmobil. Iako se za Nemce smatra da su izdržljivi, ako ih vozite nepažljivo i ako ih ne servisirate, oni će se pokvariti posle 100.000 kilometara.

Dakle, kako onda izabrati polovni automobil i šta gledati?

Iz našeg ličnog iskustva, mi vam savetujemo da izbegavate automobile iz uvoza. Ovakvi automobili najčešće se nalaze na autoplacevima i većinom predstavljaju vozila iz Nemačke, Italije i Francuske. Oni koji ova vozila dovezu o njima nemaju mnogo uvida i ne mogu vam sa sigurnošću reći šta vas može očekivati.

Zato je kupovina ovakvih autombila veliki rizik, jer od prodavca uveženog auta možete dobiti informacije kao što su „Ma nema boljeg od ovog, sve regularno, bez ulaganja, nije to mnogo voženo“. Istina je da se ovakvi automobili dosta voze u inostranstvu i da je kilometraža na njima većinom vraćena, tako da u startu verovatno dobijate pogrešnu sliku o autu.

Ono što je mnogo bolje jeste kupiti automobil koji se vozio duži vremenski period u Srbiji ili koji je kupljen u Srbiji. Vlasnik ovog automobila može vam tačno reći šta je sve radio na vozilu, kako ga je služilo to vozilo, a ako ima da vam pokaže servisnu knjigu i račune servisa i kupljenih delova, onda vam je rizik mnogo manji, a samim tim i briga.

Zbog toga uvek prvo gledajte ovakva vozila, jer ćete sa njima mnogo bolje proći.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group