Mercedes AMG kakav nikada više neće biti napravljen

Više slika

Više slika

Mercedes-AMG trenutno gradi neke od najbržih i najmoćnijih vozila u sferi luksuznog segmenta, ali pre nego što je AMG kupljen od strane kompanije Mercedes-Benz, on je bio nezavisni tjuner koji je kreirao neke krajnje neobične automobile...

Mercedes-Benz E36 AMG je definitivno jedan od njih, a uprkos tome što ih nema previše, sada imamo priliku da vidimo jedan karavan primerak iz 1992. godine. Ova mašina listovana je na prodaju putem Cheshire Motor Car Sales kuće u Velikoj Britaniji i dolazi sa cenom od 30.131 evra.

Listing ističe da je ovaj posebni model samo jedan od svega 171 E36 karavana ikada kreiranih od strane AMG-a i poseduje boju nazvanu Brilliant Bornit Metallic. Iako dizajn ovog automobila možda nije upadljiv kao kod drugih AMG modela, ne postoji nikakva sumnja da je ovaj E36 itekako upečatljiva mašina.

Jedan pogled na enterijer ovog E36 AMG otkriva nam da su prednja i zadnja sedišta obložena crnom kožom. Tu su takođe i svetlo obojeno nebo, šiber i nešto drvenih akcenata, uključujući i one na panelima vrata i transmisionom tunelu. Enterijer veoma lako možemo opisati praktičnim, uprkos tome što nije svež prema modernim standardnima. Ovo nikako ne znači da mu nedostaje luksuza, tako da prednja sedišta zaista poseduju grejače.

Za pokretanje ovog E36 AMG modela zadužen je 3,6 litara veliki motor sa šest cilindara u ravni i unutrašnjim sagorevanjem, dobar za 272 ks i 385 Nm obrtnog momenta, koja odlaze na sve četiri strane putem četvorostepenog automatika. Ova mašina vožena je 141.622 kilometra od kada je napustila fabriku u Nemačkoj.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group