Manualni V12 Vantage predstavlja najbolji polovni superautomobil

Više slika

Više slika

Postoje ekstravagantni superautomobili, a onda je tu Aston Martin V12 Vantage sa manualnim menjačem...

Smeštanje velikog motora u mali automobil uvek stvara neku posebnu vrstu konekcije, ali u slučaju V12 jedinice modela Vantage, rezultat ovoga jednostavno je neponovljiv. Ovaj automobil kombinuje predivan izgled originalne linije Vantage, sa neverovatnom moći, koja dolazi zaslugom pomenutog i veoma glasnog V12 agregata, koji nosi u svom malom pogonskom segmentu.

Sa šest litara kapaciteta, ovaj V12 sa unutrašnjim sagorevanjem proizvodi 510 ks i 560 Nm obrtnog momenta, koje prati pesma od koje vam se može naježiti svaka dlačica na potiljku. Ova mašina do stotke stiže iz mesta za 4,2 sekunde, do dvesta iz mesta za 9,2 i nastavlja dalje do maksimalnih 305+ km/h. Ovo su veoma impresivne brojke, ali ovaj V12 Vantage se ne zasniva na njima, on zapravo, predstavlja potpuno drugačiji paket.

Jednostavna činjenica jeste da automobil koji vidite nije jedini V12 koji je danas dostupan sa manualnim menjačem, ali je njegovo pojavljivanje na tržištu polovnih i kolekcionarski vrednih modela izazvalo pravo ludilo u aukcijskoj kući Bring A Trailer.

Ovo je, da budemo precizniji, 2011 Carbon Black Edition linija, što znači da poseduje dodatne specijalne pogodnosti, nalik crnim karbonsko metalik bojama iznad Obsidian Black enterijera sa kožnim finišima, kožnih - alkantara sportskih sedišta, točkova u obrascu obrnutog dijamanta i dodatnim akcentima od ugljeničnih vlakana, a šalthebl mu je oblikovan od jednog aluminijumskog komada.

Dodatno, sa nešto više od 9.320 pređenih kilometara na odometru, ovaj 2011 V12 Vantage Carbon Black Edition predstavlja gotovo nov automobil i svom novom vlasniku donosi uredno zavedenih 27 servisa i opisan je u savršenom stanju.

Za sada možemo reći da, na sreću nekih malo manje imućnih ljudi, svi manualni Aston Martin V12 modeli još uvek nisu dobili poštovanje koje zaslužuju, ali kada se to dogodi kroz par godina, njihove cene će otići u stratosferu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group