Maleni italijanski terenac Fiat Panda 4x4 nakon restauracije otišao na aukciju

Prva generacija Fiat Panda modela prodavana je između 1980 i 2003. godine i predstavlja definiciju forma-prati-funkcionalnost koncepta, nečega što je u potpunosti primenjeno za Panda 4×4 seriju, dosta žustriju i grublju varijantu ove linije...

Odlično očuvan i nedavno potpuno restauriran primerak Panda 4×4 modela iz 1986. godine nedavno se našao na aukciji u Italiji, namenjen svima koji žele minijaturni terenac sa nepogrešivim italijanskim stilom.

Originalni Fiat Panda model predstavljao je jedan od prvih projekata brenda Italdesign. Pod rukovodstvom italijanskih majstora Đorđeta Đuđiara i Alda Mantovanija nastao je model okarakterisan jednostavnošću, robusnošću i praktičnošću, što su karakteristike koje su mu pomogle da izdrži test vremena i ostvari prodaju od 4,5 miliona jedinica tokom dvadesetrogodišnje proizvodnje.

Restaurirani Panda 4×4 iz 1986. godine, koji možete videti u našoj galeriji, nalazi se na aukciji kuće CataWiki i stiže ofarban originalnom crvenom bojom i svim plastičnim neofarbanim panelima koji su zamenjeni, zbog čega izgleda gotovo kao nov. Prethodni vlasnik ovog modela specijalno je prilagodio terenske gume na trinaestoinčne čelične felne, klizaljke, bull bar i krovni prtljažnik koji ga zajedno čine još spremnijim za avaturu.

Unutar putničke kabine nalaze se nova kontrolna tabla i sedišta, sa meračem zemljišta koji prikazuje uglove nagiba i zanošenje tokom izazova koje donose terenski uslovi.

Ispod haube ovog modela nalazi se maleni jednolitarski FIRE benzinski motor sa četiri cilindra i 48 ks, zajedno sa rezervnim točkom u punoj veličini. Ova izlazna snaga definitivno zvuči smešno po današnjim standardima, ali je sasvim dovoljna kako bi vukla pero laki Panda model u svim uslovima.

Ova snaga šalje se na sve četiri strane uz pomoć sistema pogona na svim točkovima sa ultra niskom prvom brzinom i aktivnom osovinom pozadi koju je obezbedio brend Steyr-Puch. Kao model iz 1986. godine, ovaj primerak takođe poseduje i mehanička poboljšanja predstavljena od strane kompanije Fiat u to vreme.

Sudeći prema listi, svi mehanički delovi i električni sistem nalaze se u savršenom radnom stanju uprkos tome što na odometru stoje 255.962 pređena kilometra. Restauracija je uključila i novo vešanje, zamenu dihtunga, filtera, zaptivaka i poklopaca.

Vozilo se nalazi u Kvarati i prema procenama moglo bi da promeni ruke po nekoj ceni između 9.500 i 12.000 evra nakon što čekić padne u aukciji bez rezerve koja se završava 24. novembra. U vreme pisanja ovog članka, najveća ponuda iznosila je 5.500 evra, što je prilično malo za ovakvu interesantnu malu italijansku mašinu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group