Legendarni krosover VW Golf Country

Više slika

Više slika

Postojalo je vreme kada je kompanija VW odlučila ne samo da ponudi drugu generaciju Golf modela sa pogonom na sva četiri točka, već da izbaci podignutiju, terensku verziju modela.

Ovaj primerak VW Golf Country iz 1991. godine, poseduje fabrički hromiran paket uključen u ponudu i trenutno se može kupiti preko eBay - a.

Ovakvi modeli nikada nisu stigli na američko tržište, što kod nas primetićete, nikako nije slučaj, ali je ovaj posebni automobil igrom slučaja završio u Nju Džersiju, deluje u savršenom stanju i poseduje dokumentovano svega 21.094 pređenih kilometara.

Nekada je VW sarađivao sa brendom Steyr-Puch kako bi izgradio Golf Country koji je bio nuđen sa većim razmakom od 21 cm, Syncro sistemom pogona na svim točkovima, zaštitne kaveze sa prednje i zadnje strane, malu ploču koja štiti motor i zadnji zaštitni ram za diferencijal. Ostale razlike uključuju rezervni točak montirana sa spoljne strane na ramu smeštenom na zadnjoj strani.

Prodavac tvrdi da je samo 500 Golf Country Chrome ikada napravljeno, što ovaj model čini izuzetnim pronalaskom, uzimajući u obzir i njegovo veoma dobro stanje. Kod nas se mogu pronaći veoma lepi primerci modela Golf 2 Country, a pojedine cene dostižu gotovo 4.000 €. Specifikacije mogu biti opisane kao potpune, a automobil poseduje klimatizaciju, električne podizače prozora, kožna sedišta sa grejačima i veliki pokretni šiber.

Ispod haube se nazi isti benzinski motor sa 1,8 litara zapremine koji je nuđen u normalnim verzijama, i koji proizvodi 98 ks. On sigurno neće učiniti da vaše srce kuca brže kada pritisnete papučicu gasa, ali to nikada nije ni bila poenta ovog modela.

Ovaj posebni automobil, ako je suditi po vozaću, izgleda i čak, miriše kao nov, dok vlasnik takođe poseduje i različite izveštaje renomiranih medija koji su o njemu pisali. Kako je svet trenutno poludeo za terenscima, ovaj neprevaziđeni nemački kompakt može postati idealan krosover za pravu osobu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group