Lažni Ferrari prodat za 400.000 dolara

Više slika

Više slika

Govorimo o Ferrarijevoj replici koja je korišćena u poznatom filmu iz osamdesetih "Ferris Bueller's Day Off".

Sportski automobil je prodat za vrtoglavih 396.000 dolara, što je prilično puno s obzirom na to da je ovo lažni Ferrari. Prava verzija automobila, ikonski Ferrari 250 GT, California Spider SVB, je izuzetno redak i izuzetno poželjan automobil kolekcionara, a jedan takav model prodat je za 17,6 miliona dolara u 2016. godini.

Dok je JDžon Hjus koristio pravi Ferrari 250 GT California Spider SVB za snimanje bliskih kadrova u filmu, snimatelj je naručio tri replike iz Modena Design-a - nazvane Modena GT Spider - koje su se pojavljivale u sceni u kojoj se sportski automobil vozi kroz Čikago i u scenu u kojoj ga je Buler slupao.

Replika je nedavno potpuno restaurirana, što je i dovelo do kreiranja tako velike prodajne cene. Ferrari Modena model pokreće 7,0-litarski V8 motori koji je spojen sa petostepenim ručnim menjačem koji šalje pogon na zadnje točkove, a vozi se na nezavisnom vešanju sa svim mogućim podešavanjem. Replici je takođe dodata gomila filmskih memorabilija, uključujući potpisane fotografije, model dimenzija 1/24 skale i potvrda autentičnosti od strane Modena dizajna.

Foto: Luxury Launches

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group