Kupite jedan od poslednjih Alfa Romea GTA

Više slika

Više slika

Ovo je jedan od momenata kada uplatimo Loto u nadi da ćemo na vreme dobiti sedmicu i otići direktno na aukciju po ovaj automobil...

 

Ovo nije bilo koji GTA primerak. Ovo je Serial no. 776131, koji ne samo da je sedmi od poslednjeg GTA primerka koji je napustio fabriku Autodelta, već i jedan od 193 originalnih Junior Stradale modela, najređih klasičnih Giulia. 

Još 1965. Autodelta je počela proizvodnju Alfa Romeo Giulia GTA automobila, specijalne, lagane verzije normalnog Giulia Coupea, koji je razvijen za trke. Prvi kontigent GTA je pokretao 1.6 motor, a bile su u ponudi kao Corsa verzija, namenjena isključivo trkama, ali i kao Stradale verzija, koja je bila za ulicu. 

Tri godine kasnije, Autodelta počinje da pravi GTA 1300 Junior kao odgovor na sve popularniju klasu do 1300 kubika. Pokretala ih je 1290cc verzija 1.6 motora, a GTA Junior je proizvodio 170ks u Corsa specifikaciji, zahvaljujući Autodeltinom sistemu ubrizgavanja goriva, dok je Stradale verzija ostala na duplom karburatoru, sa 110ks.

Junior Stradale je poslednja GTA koja je prodata kao nova iz fabrike u svom orgininalnom stanju. Isporučen je 1975. godine u Francusku, za tim koji je nosio boje u koje je automobil ofarban i danas. Tim je planirao da ga konvertuje u trkački automobil, ali do vremena isporuke, FIA je promenila pravila u ovoj klasi, pa ništa nisu mogli da urade. 

Automobil je opisan kao primerak bez rđe, na kojem je sve ispravno, a na satu stoji samo 64 000 kilometara. Ova neverovatna Giulia GTA 1300 Junior Stradale će biti ponuđena na Greenwich Concours d'Elegance aukciji, a očekivana cena će biti između 150 i 200 000 dolara.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group