Klasični Fiat 500L na prodaju

Fiat možda nije izmislio segment mini automobila, ali je ostavio veliki trag sa svojim originalnim modelom 500...

 

Predstavljen je 1957. godine, kada je ponosni predak aktuelnog modela 500, bio oglašavan kao praktično i jeftino vozilo za grad, sa samo 3 metra dužine i sa motorom od 479cc. 

Zbog svog dizajna i praktičnosti, brzo je postao popularan u Evropi, gde je prošao kroz nekoliko promena do 1975. godine, kada je proizvodnja zaustavljena. 

Na slikama je model iz sedamdesetih, koji ima L sufiks za Lusso, što znači da je specijalni model sa modernizovanim enterijerom i drugačijom kontrolnom tablom. Dobio je i nekoliko dodatnih konjskih snaga, kada je motor unapređen na 499cc. 

Ofarban je u Mustang žutu, dok je enterijer crn. Veći deo svog veka je proveo u Italiji, a ove godine je registrovan u Britaniji, gde ga opisuju kao automobil u dobro stanju, koji pali bez problema, a tako i vozi. 

Nema više detalja od prodavca, osim činjenice da su na njemu Pirelli gume, rezervni točka, kao i originalna dokumenta o registraciji. 

O.R.

 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group