Kako izabrati polovni BMW 3 iz moderne F serije

Više slika

Više slika

Treća serija kompanije BMW predstavlja automobile koji ne zahtevaju previše predstavljanja, jer njihov životni put počinje davne 1975. godine sa E21 linijom i nastavlja se sve do danas neverovatnom popularizacijom E30 modela osamdesetih i ranih devedesetih godina...

U trećoj generaciji E36 automobila, serija kreiranih od devedesete do dve hiljadite godine, uključujemo i E46 liniju plasiranu na tržište 1997. i aktivnu sve do 2006. godine, kada je zamenjena E90 varijantama. F30 opseg stigao je u predstavništva 2011. godine, dok je nemački brend nastavio sa sklapanjem ovih jedinica, održavajući njihove linije sve do 2019. godine, kada se u prodaji pronašlo nekoliko varijacija G20 modela.

Ukoliko želite relativno nov model 3-Series automobila po nešto pristojnijim cenama, ne mareći što su korišćeni, onda je bitno da uzmete u obzir neke od F30 varijcija, koje danas predstavljaju pravu stvar na tržištu polovnjaka. Čitav opseg F30 modela odnosi se na F30 sedan, F31 Touring, F34 Gran Turismo i F35 LWB varijante dugačkog međuosovinskog rastojanja, kao i F32, F33 i F36 4-Series automobile, u kupe, kabriolet i gran kupe varijantama.

Pre kupovine neke tridesetice u F varijanti potrebno je da odlučite koji motor želite, jer je izbor jedinica prilično veliki i gotovo svaka od njih dolazi sa turbo punjenjem, u zavisnosti od kontinenta na kome živite. Benzinske serije startuju sa 316i modelima i uključuju 318i trocilindrične, 320i, 328i i 330i četvorocilindrične varijante, zajedno sa 335i i 340i automobilima šestocilindričnih inlajn motora. Sa druge strane, 320d serija dolazi sa 180 ks i predstavlja jedan od najboljih izbora po pitanju motora kod nas u Evropi. Na našem tržištu takođe je moguće pronaći i elektrifikovane varijante kao što su ActiveHybrid 3 ili 330e modeli, ali naravno, tu je i vrhunski model opsega M3.

Kada odlučite koji motor i menjač želite, sa ponudom prenosa od šestostepenih mehaničkih do osmostepenih automatskih, u zavisnosti od opreme i ponude motora, potrebno je da budete sigurni da se niko nije igrao sa odometrom, jer su 3-Series automobili poznati po visokim kilometražama. Dodatno, kada sednete u automobil obavezno oslušnite sedišta, jer u slučaju da ona škripe možete biti sigurni da su im ramovi korodirali.

Po pitanju svih ostalih potencijalnih problema sa kojima se možete suočiti tokom vremena, obaveznog održavanja i svega što dolazi zajedno sa posedovanjem polovnog premijum kompakt automobila treće generacije, pogledajte opširniji vodič za kupce koji je pripremila ekipa AutoExpress pubilacije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group