Jedinstveni E46 BMW 330xd karavan specijalne M3 karoserijske konverzije

Kompanija BMW nikada nije kreirala E46 M3 Touring, niti M3 Touring modele, sve do poslednje generacije...

Međutim, bavarski gigant jeste napravio unikatni E46 M3 karavan, ali se on nalazi u muzeju ove kompanije i nažalost nikada nije stigao u proizvodnju. Kako bi se izborila sa ovom tužnom činjenicom, jedna osoba je kreirala svoj lični E46 M3 Touring model na bazi 330xd mašine, a nedavno je baš ovaj unikat stigao na tržište putem eBay platforme u Nemačkoj i u vreme pisanja ovog teksta, ponude za njega su dostigle cifru od 10.600 evra, sa četiri dana do kraja aukcije.

Ono što se prvo može primetiti putem posmatranja fotografija ove trojke, jeste da ovo definitino nije bio garažni projekat, odnosno da je ova mašina finiširana stručnim umetničkim radom i da je brižno održavan, sa vlasnikom koji odlazi toliko doleko da tvrdi kako je kompletno zamenio komponente sistema pogona na svim točkovima.

Paneli i oprema za karoseriju primarno su kreirani od izvornih M3 komponenti, koje uključuju bi-ksenon farove, haubu, branike, pa čak rubove točkova i dno prtljažnika. Ostale komponente, kao što su krov i poklopci retrovizora ne predstavljaju originalne M3 delove, ali su specijalno kreirani od ugljeničnih vlakana. Karbonski difuzor dolazi u stilu M3 CSL modela, dok peskirani višekraki točkovi stižu sa jedne od svega 1.383 jedinica CLS linije ikada kreiranih. Unutar putničke kabine M3 delovi dolaze u vidu originalnog brzinomera i retrovizora.

Kako bi vozačka dinamika ovog modela bila poboljšana i postala ravna M3 modelu, automobil je dobio novi set amortizera i pomenute CLS tokočove umotane u set lepljivih sportskih guma. Dodatno, agregat ovog modela sada poseduje pravi M3 izduvni sistem koji mu pomaže da zvuči dosta agresivnije.

Uprkos tome što je zadržao originalni automatski menjač i trolitarski dizel inlajn šestocilindraš, ovaj model omogućuje izgled i upravljanje E46 M3 uz dodatu karavan sekciju na zadnjem delu, ekonomijom dizel goriva i pogonom na svim točkovima. Međutim, to nije sve, jer ovaj 330d zapravo stvara oko 27 Nm obrtnog momenta više od M3 modela, iako je njegov motor dobar za svega 170 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group