1995 Acura NSX vredna kao novi Porsche 718 Cayman GTS

Više slika

Više slika

Posedovanje skoro pa novog i retko voženog klasičnog Acura NSX modela u garaži, bilo bi ostvarenje snova za većinu ljubitelja kvalitetne vožnje…

Za razliku od novih automobila, koji sa sobom donose modernu tehnologiju, inovacije i izobilje dodataka koji nam olakšavaju vožnju u apsolutno svakom smislu, klasični modeli imaju neki šmek koji nam oduzima dah, mami osmeh na lice i svaku paru iz novčanika i sa bankovnog računa. Ipak, klasični automobili se u svetu kolekcionara posmatraju kao svojevrsne investicije, jer u slučaju da su pravilno održavani, njihova vrednost raste iz dana u dan, kako novčana, tako i emotivna.

Prava je čast posedovati neki redak automobil, pa makar ga samo držali u garaži određeno vreme diveći mu se, pre nego što skupite hrabrosti i volje da ga preprodate i date šansu za sreću nekom sasvim novom vlasniku.

Ako ste dovoljno veliki srećnici da možete platiti traženu sumu za jedan od takvih primeraka i zaista ste zagrejani samo za NSX, onda definitivno imamo pravu stvar za vas.

Model o kom pričamo, proizveden je 1995.godine, na odometru ima manje od 30.000 pređenih kilometara i u neverovatno je dobrom stanju. Formula Red eksterijer i enterijer kreiran oker kožom izgledaju savršeno, a ispraćeni su fabričkom nalepnicom na prozoru i originalnim vlasničkim uputstvom takođe.

Ovaj model dolazi sa petostepenom ručnom transmiijom, koja je povezana sa 3.0 litarskim DOHC V6 motorom, dobrim za 270 konjskih snaga i 285 Nm obrtnog momenta.

Kada se radi o ceni, RMSotheby’s aukcijska kuća, procenjuje se da će ovaj klasični Acura NSX model dobiti novog vlasnika, samo ako je on spreman da iskešira sumu od 70.000 do 80.000 dolara, kada aukcija bude održana 17.januara u Arizoni.

Pitanje je sledeće: da li biste dali toliko novca za ovaj Acura NSX model ili biste se odlučili za nešto sasvim novo, kao što je Porsche 718 Cayman GTS, koji se prodaje po sličnoj ceni?

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group