1967 Ford Mustang Hardtop na prodaju

Model iz 1967 Ford Mustang Hardtop Convertible se ne pojavljuje prvi put čak ni kod nas, jer se prodavao još 2009. godine...


Sada, ponovo se pojavio na sajtu Autotrader Classics sa početnom cenom od 65 000 dolara, što je negde oko 47 300€. 

Šta je toliko specifično kod ovog automobila? Napravio ga je bivši zaposleni iz Forda, Ben J Smith, koji je pokušavao da progura ideju o prvoj generaciji Mustanga sa pomičnim tvrdim krovom sredimo šezdesetih, ali tokom razvoja, vrh kompanije je odlučio da odustane od projekta. 

Smith je otišao u penziju 1968. ali tri decenije kasnije, krenuo je sa pravljenjem Mustang Mk1 Hardtop prototipa, uključujući ovaj koji vidite na slikama, koji je nazvan "Poison Ivy". Prema trenutnom prodavcu, Ben Smith je potvrdio da je ovaj automobil jedan od 14 koji su napravljeni prema njegovom dizajnu. Samo nekoliko ih je još upotrebljivo.

 Ovaj primerak je dobio posebnu boju, Foose točkove i vrata u Lambo stilu, sa snagom koja dolazi iz 340ks V8 302 Long Block Crate motora iz Ford Racing Performance Parts koji je povezan na Racing Tremec T5 prenos. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group