1961 Ferrari 250 GT California na prodaju

RM Sotheby je objavio nove automobile koje će ponuditi na Villa Erba aukciji koja se održava tokom Concorso d’Eleganza Villa d’Este koji počinje 23eg maja...

 

Pored drugih modela, u ponudi je 1961 Blu Scuro Ferrari 250 SWB California. 

U slučaju da niste fan Ferrarije, evo nekih detalja o ovom modelu. To je jedan od najtraženijih modela ovog proizvođača, neverovatno skupa Ferrari legenda. 

Status kolekcionarskog primerka nije dostignut samo kroz raritet, pošto je samo 56 primeraka napravljeno, a samo 16 sa ovakvim farovima. Ne, ovaj automobil se smatra i umetničkim delom što mu daleko povećava cenu među kolekcionarima. 

Kao i svaki Ferrari iz serije 250 i ovaj je napraavljen ručno. Jednostavan dizajn je kilometrima daleko od današnjih aerodinamičnih modela Ferrarija, a za izradu tela ovih automobila je bio zadužen niko drugi nego Scaglietti. 

Prema listingu automobil je prošao restauraciju u Ferrarijevom odeljenju za sređivanje starih modela i vozio ga je Luca di Montezemolo u jednom trenutku. Takođe je u pitanju jedan od samo nekoliko primeraka ovog modela koji nije prodat direktno na amričkom tržištu, nego je kupljen nov u Italiji. 

Ispod haube je legendarni Type 128D V12 3.0 sa tri Webberova karburatora. Motor je slabija verzija Colombo Tipo 125 motora za trke, a performanse i nisu bitan faktor kod ovakvih automobila, ali ima oko 230ks. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group