Zaboravljeno savršenstvo kompanije Lamborghini

Više slika

Više slika

Ne postoji gotovo nikakva sumnja da superautomobili poseduju progres suptilno ubrzanog tempa…

Međutim, ponekad tokom ovog puta razvoja, neki od modela prođu gotovo nezapaženo ili se izgube, što definitivno ne bi trebalo da se događa.

Uzmite italijanskog proizvođača Lamborghini za primer i njegovu linuju dvanaestocilindričnih modela. Aventador je po svemu sudeći daleko superiorniji automobil od Murcielago serije koju je zamenio, prebacivši čitav koncept čelične konstrukcije na karbonska vlakna, sa kojima je došao i značajniji porast performansi.

Transmisija je, sa druge strane, potpuno različita tema. Aventador poseduje poluautomatski nezavisni Shift Rod menjač koji je prema nekim merilima bolji od e-Gear varijante modela Murcielago, ili ipak nije. Mi možda nismo ovde kako bismo doneli tu odluku, ali Murcielago je bio poslednji automobil svoje vrste koji je nuđen sa manualnom transmisijom stare škole.

Upravo takav model vidite u našoj galeriji, u kojoj fotografije otkrivaju jedan pravi raritet raznovrsnog automobilskog sveta. To je 2008. Murcielago LP640-4 Roadster sa Grigio Avlon Metallic bojom karoserije, crno/sivim enterijerom i šestostepenim manualnim menjačem. Sudeći prema dileru iz oblasti Sijetla koji ovaj model prodaje na JamesEdition aukciji, ovo je samo jedan od četiri jedinice koje su opremljene ovakvim sklopom i uvezene u SAD, ali i jedan jedini u ovoj kombinaciji boja.

Automobil je takođe opremljen i punim paketom opcionih dodataka, od karbonske baze motora vredne 8.553 i karbonskog enterijernog paketa koji dolazi po ceni od 8.031 evra, do navigacionog sistema koji poseduje cenu od 3.088 evra. Model je opremljen potpuno novim kompletom Pirelli P Zero Corsa guma i na svom odometru poseduje svega 21.935 pređenih kilometara, što je dobrim delom, zajedno sa ostalim pogodnostima, uticalo na konačnu cenu od 356.407 evra.  

Po istom iznosu mogli biste da priuštite sebi novi Aventador i gotovo sigurno pronaći jedan polovan u savršenom stanju, za daleko manje, ali onda definitivno ne biste posedovali pogodnosti apsolutnog kontrolisanja svojih brzina.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group