Zaboravite akcione filmove i krenite sa lovcima na otmičare u Južnoj Africi


Brze potere za otmirčarima automobila česta su stvar u Južnoj Africi...

Zapravo, ovo je zemlja sa najvećom stopom otmica na drumovima u svetu. Sudeći prema policijskim izveštajima u Južnoafričkoj Republici, između prvog 2016. i 31. marta 2017., ovakvih incidenata dogodilo se tačno 16.717, što je najveća cifra zabeležena još od 1996. godine.

Ovakvi incidenti, koje južnoafričke vlasti nazivaju otmicama, konstantno su u porastu, a sada su zvanično na 14,5% češće u poređenju sa svim slučajevima u prethodne tri godine. Faktor koji najviše zabrinjava u statistici i brojkama otetih vozila, jeste da je zabeleženo preko 53.000 slučajeva samo u „sezoni“ 2016/17, tako da je slika koju vozači i vlasnici automobila u Južnoj Africi dobijaju prilično surova.

Pod ovim okolnostima, vlasti ove afričke zemlje odlučili su da se upuste u ozbiljnu borbu sa otmičarima i da to predstavlja realnost jedino ukoliko se i privatne bezbednosne kompanije ne priključe akciji. Jedna od ovih firmi zove se NoJack i drži je bivši policajac Anton Koen. Prvi pogled na njegov YouTube kanal odmah dočarava opasnosti koje vrebaju na svakom uglu južnoafričkih ulica.


N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group