Nakon 16 godina Volvo XC90 je i dalje nepobediv po pitanju bezbednosti

Više slika

Više slika

Ukoliko sledeća činjenica nije dovoljan razlog za kupovinu ovog modela, onda ne postoji ništa drugo što možemo da kažemo...

Volvo XC90 je zvanično najbezbedniji model u Velikoj Britaniji, bez i jedne žrtve u njemu, bilo da se radi o vozačima ili putnicima. Niko nije izgubio život u ovom luksuznom terencu srednje veličine, od kada je on ugledao svetlost dana pre tačno 16 godina.

Sudeći prema nezavisnoj laboratoriji Thatcham Research, Volvo XC90, koji je od 2015. godine u svojoj drugoj generaciji, predstavlja najbezbednije vozilo ikada testirano, zahvaljujući delimično autonomnom kočionom sistemu, kako su preneli ostrvski mediji.

Od kada je startovao sa prodajom na britanskom tržištu 2002. godine, švedski terenac je prodao više od 50.000 jedinica na ostrvu. Istraživanja su pokazala da je XC90 zbog ranijeg prisvajanja tehnologija za detekciju opasnih situacija, uključujući i sigurnosno kočenje, uspeo da osvoji sve najviše bezbednosne rekorde.

Autonomous Emergency Braking, autonomni sistem kočenja u hitnim slučajevima, predstavlja sistem koji sada predstavlja standard na mnogim vozilima, a Thatcham Research tvrdi da nije razvijena važnija bezbednosna karakteristika još od izuma sigurnosnog pojasa.

Zaista ne predstavlja nikakvo iznenađenje što je baš Volvo preuzeo krunu proizvođača najbezbednijih automobila u Britaniji, jer kao što znamo, ova marka se decenijama unazad, zbog svojih inovacija u tehnikama proizvodnje i uključivanja veoma naprednih materijala, konstantno povezuje sa terminima bezbednosti.

Zapravo, kompanija Volvo je 2008. iznela tvrdnje da od 2020. godine niko neće izgubiti život u njenim vozilima. Ona je od tada ostala posvećena svojim ciljevima u brojnim prilikama i deluje da će njena obećanja svakako ići ka svojim ispunjenjima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group