VW pravi Beetle pod brend?

Sa preko 120 000 primeraka prodatih u 2013. godini, BW navodno planira da proširi ponudu ove retro linije sa novim modelima, pretvarajući Beetle u pod brend...

 

Nemačka komapnija je potvrdila da radi na novim Beetle modelima, uključujući moderni VW Microbus koji se bazira na Beetle platformi. 

Prema izveštajima Auto Bilda, VW želi da profitira od kultne slike koja prati Beetle linuju, lansiranjem novih modela kao što su VW Bulli, koji ste mogli da naslutite koneptom iz 2011. Ipak, Bulli se neće pojaviti pre 2019. godine, kada će VW lansirati novu verziju Bube. 

Ovaj kombi za 5 putnika će biti viši i duži od Bube i koristiće delove iz Touran modela, kao i Golf sportsvana. Biće dostupan sa 4motion pogonom na sva 4 točka, kao i sa novim turbo motorima. Nagađa se da će u ponudi biti i električni model. 

Pored Bullija, priča se i o coupe Bubu, koja će kombinovati stil Beetle Dune modela i E-Bugster koncepta, a delom će kao inspiracija koristiti i sama Buba. Pokretaće ga benzinac sa 300 ks i pogon na sve točkove. 

I za kraj, Buba bi mogla da se pojavi i kao SUV model.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group