VW povlači svoje električne ID.4 modele zbog iznenadnog otvaranja vrata

Kompanija Volkswagen prijavila je da su brojni problemi po pitanju kvaliteta izrade u fabrici dobavljača potencijalno u mogućnosti da izazovu problem na sistemu vrata potpuno električnih 2023 ID.4 modela...

Ovi problemi mogu dovesti do kratkog spoja na bravama vrata ovog automobila, što dalje može uzrokovati otvaranje bez uputstva korisnika.

Volkswagen je prvi put postao svestan ovog problema januara meseca ove godine, nakon što su sa terena stigli prvi izveštaji o neočekivanom otvaranju vrata. Od tada, u svetu je zabeleženo ukupno deset ovakvih slučajeva na vozilima proizvedenim u Chattanooga fabrici u Meksiku.

Nakon opsežne istrage, nemački proizvođač je zaključio da je čitav problem nastao zbog curenja koje omogućuje vodi da stigne do strujnog kola jedinice za kontrolu brava na vratima. Ovaj defekt izaziva probleme u komunikaciji brave i kontrolne jedinice vrata, što dovodi do toga da automobil dobija komandu za otvaranje od brave, čak i kada ne postoji fizički pokušaj da se vrata otvore.

Ovo zauzvrat donosi prilično neprijatne scene u kojima se vrata automobila otvaraju pri brzinama koje su manje od 15 km/h ili onda kada su podložna visokim bočnim silama.

Naravno, otvaranje vrata na vozilu u pokretu uvek predstavlja bezbednosni problem, kako za sve unutar putničke kabine, tako i za ljude izvan ID.4 modela, koji mogu biti udareni ili čak nastradati u svojim vozilima tokom pokušaja njihovog izbegavanja u određenim situacijama. Zbog velikih potencijalnih rizika, kompanija Volkswagen je odlučila da ne čeka ništa, već odmah naredi opoziv više od 17.600 jedinica.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group