VW Golf Mk7 auto godine!

Manje od mesec dana nakon što je proglašen za 2013 auto godine u Evropi, sedma generacija VW Golfa je dobila još jednu prestižnu nagradu, 2013 auto godine u svetu, koja je objavljena tokom press konferencije u Njujorku...

 

Golf je pobedio ostala tri takmičara, Mercedes A klase, Porsche Boxter / Cayman i Toyotu GT-86. Ovo je druga godina za redom da VW dobija ovu titulu, a četvrti put od 2009. VW Up! je pobedio prošle godine, Polo 2010, a Golf VI 2009.

"Prave veličine, a opet prostran, praktičan i komforan iznutra, poslednji Golf je svojim svežim i revolucionarnim dizajnom, širokom ponudom motora i impresivnom listom dodataka i sgurnosnih opcija zaslužio ovu nagradu. Takođe, veoma je zabavan za voziti", objavljeno je u zvaničnom saopštenju.

Internacionalna komisija se sastoji od 66 automobilskih novinara iz 23 zemlje širom sveta. Da bi bili u konkurenciji za nagradu, kandidati moraju da se prodaju na najmanje dva kontinenta u periodu od prvog januara do 30. maja tekuće godine. 

Komisija je dodelila još tri nagrade, Auto sa najboljim performansama, za najbolji dizajn i "najzeleniji" auto. Prva je otišla u ruke Porsche Boxter / Cayman modela. Drugu nagradu je dobio Jaguar F-Type, Tesla model S treću. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group