VW Golf i GTI modeli bi mogli da nastave život kao električne linije imena ID. Golf

Više slika

Više slika

Prošlog leta, izveštaji iz Nemačke sugerisali su da bi trenutna Volkswagen Golf linija mogla biti i poslednja jer se kompanija fokusira na električne modele...

Međutim, u poslednjem intervjuu datom za Autocar, izvršni direktor Volkswagen putničkih vozila, Tomas Šafer, sugerisao je da to neće biti slučaj. Kako je direktor naglasio: „Mi se svakako nećemo odreći Golf imena, nema šanse". Kako je Šafer dalje objasnio: „Imamo ikonične brendove – Golf i GTI. Bilo bi potpuno suludo da dozvolimo da oni nestanu“.

Međutim, ova imena možda budu blago izmenjena u vezi sa VW i ID modelima, tako da bi sledeća generacija potencijalno mogla biti nazvana ID. Golf.

Naravno, ovo pokreće pitanje šta će se dogoditi sa ID.3. modelima koji liče na Golf seriju? Šafer je potvrdio da postoji dovoljno mesta za obe linije i da one mogu biti prodavane jedna pored druge pod oznakom ID. Trojka nikada nije bila naslednik Golf modela, već je za nemačkog proizvođača predstavljala nešto kao Golf Plus. Za sve one koji nisu upoznati sa ovim automobilom, Golf Plus je bio veće vozilo nalik višenamenskim modelima, kreirano između 2004. i 2014. godine, kada ga je zamenio Golf Sportsvan.

Kao rezultat, teorijski ID. Golf model mogao bi stati ispod ID.3 serije, dok bi ID. Golf GTI i, pretpostavljamo, ID. Golf R bili namenjeni entuzijastima kao i do sada. Sa svim ovim na umu, bilo kakva promena ovog tipa neće se dogoditi u ovoj generaciji, jer Volkswagen radi na osvežavanju Golf linije i osmoj generaciji modela, koja će prema planovima ostati u prodaji još pet ili šest godina.

Iako bi obožavaoci ove legendarne serije mogli imati predrasude prema električnim Golf GTI modelima, oni su neizbežna budućnost, jer će Evropska Unija zabraniti prodaju benzinskih i dizel vozila od 2035. godine. Slična zabrana stići će na snagu i u drugim delovima sveta, stoga proizvođačima ne ostaje ništa drugo nego da krenu električnim putem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group