Vožnja VW Golf GTI Mk1 modela može učiniti da se zaljubite

Više slika

Više slika

Pre četiri decenije, kompanija Volkswagen predstavila je prvu generaciju modela Golf GTI...

Ova linija bila je bazirana na kompakt Mk1 modelima i pružala je svim ljubiteljima vožnje velika uzbuđenja po razumnoj ceni.

Prvi modeli su bili opremljeni 1,6 litara velikim motorima, koji su im omogućavali da dostignu maksimalnu brzinu od 180 km/h. Zapamtite, ovo je 1976. godina, tako da je GTI veoma brzo izgradio ime i, praktično, stvorio „hot hatch“ segment.

Nakon nekoliko godina, nemački proizvođač zamenio je ovu 1,6 litara veliku mašinu sa linijom dobrom  za 1,8 litara, koja je bila nešto snažnija i stvarala 112 ks i 140 Nm obrtnog momenta i slala ih na prednju osovinu. Automobil će na kraju postati favorit među ljubiteljima dobre sportske vožnje, iako se i dalje samo 1.6 model smatra originalnim GTI-jem.

Video koji sledi ispod teksta predstavlja vam originalni Volkswagen Golf GTI Mk1, koji je u vrhunskom stanju. Nemamo informacije o tome da li je restauriran ili je pravilno održavan tokom ovih godina - mada prvo deluje daleko realnije, ali automobil izgleda i ponaša se kao da je juče izašao iz fabrike.

Kao dodatni bonus, brundanje motora moglo je da se čuje kada god vozač podigne svoju desnu nogu sa pedale gasa, tako da biste možda želeli da podesite ton pre nego što krenete da gledate snimak ovog spektakularnog modela i pejzaža oko jezera Vorterse u Austriji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group