Vozaču oduzeta dozvola nakon što je njegov Mercedes pozvao policiju

Tridesetsedmogodišnji muškarac dobio je zabranu upravljanja motornim vozilima nakon što je njegov Mercedes pozvao policiju, koja je otkrila da je nivo alkohola u njegovoj krvi veći od legalne granice...

Ubiće nas tehnologija, a pravi primer toga jeste Alan Mekšejn, koji je vozio kompanijin automobil, Mercedes EQS, ka svojoj kući nakon što je prisustovao utakmici Premijer lige između Njukasla i Arsenala polovinom prošlog meseca. Inžinjer po zanimanju izlazio je sa autoputa kada je njegov Mercedes prepoznao incident i pozvao vlasti kako bi ih upozorio na sudar.

Na saslušanju u Njukaslu prošle nedelje, tužilac je izneo policijsko objašnjenje i opis događaja, nakon što su patrole pozvane kako bi stigle na lice mesta, gde je Mekšejn identifikovan kao vozač. Kako je državni tužilac nastavio: „Policajci su osetili miris alkohola i optuženi je prilično nerazgovetno govorio, stoga su ga zamolili da im duva u aparat“.

Mekšejnov test je otkrio da je imao 110 mikrograma alkohola na 100 mililitara daha, što je tri puta više od britanskog dozvoljenog ograničenja od 35 mikrograma. Kako je zastupnik nesrećnog čoveka izneo: „Moj klijent je otišao na posao u ponedeljak ujutru, radio čitav dan i kao što se često dešava nije ništa stigao da jede, veoma je malo hidrirao svoj organizam, a imao je plan da kasnije ode u grad, ruča, odgleda utakmicu na televiziji i uputi se kući“.

„Međutim, ljudi koje je sreo nisu želeli da odu na ručak, tako da su zajedno popili piće. Budući da je tada već bilo vreme da mora voziti do kuće, s obzirom da se ne usuđuje da svoj poslovni auto ostavi na bilo kom parkingu, napravio je grešku i seo za volan, loše procenivši uticaj alkohola koji je konzumirao".

Advokat je u okviru odbrane tvrdio da se sudar dogodio nakon što je Mekšejn očešao ivičnjak i aktivirao vazdušne jastuke u automobilu: „Sledeća stvar koja se dogodila jeste to da je čuo glas, koji je ujedno deo bezbednosnog sistema, izjavljujući kako je automobil pozvao hitunu službu i upitao ga da li je dobro. Moj klijent nije znao šta se dešava“, dodao je zastupnik.

Mekšejn se izjasnio krivim za vožnju pod dejstvom alkohola i izjavio je kako mu je žao zbog njegovog ponašanja i da je lekciju naučio na teži način. Inžinjer je kažnjen sa 1.500 funti i u okviru incidenta mora uplatiti još 230 funti. On je dobio zabranu vožnje dugu 25 meseci, uz opciju da se ona smanji na 25 nedelja ukoliko prisustvuje kursu rehabilitacije od pića i vožnje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group