Volvo uskoro kreće sa rešavanjem kompjuterskog problema koji imaju brojne linije

Kompanija Volvo planira veliko povlačenje koje će uključiti 27.457 vozila iz ove godine zbog kompjuterskog gliča koji potencijalno može izazvati kvarenje kočnica...

Ovaj problem je izazvao veliku zabrinutost u kompaniji, ali je Volvo već uspeo da pripremi rešenje koje će biti primenjeno daljinskim putem. Navodi ističu da su izveštaji o problemima startovali prošlog oktobra, sa kompanijom koja je sve zvanično dokumentovala i objavila.

Softverska greška može dovesti do gubitka pojedinih karakteristika, kao što je otkazivanje sistema ’kočenja preko žice’, kontrole proklizavanja, adaptivnog krstarenja i aktivnih bezbednosnih karakteristika, emitujući se putem vozačkog displeja koji izbacuje poruke upozorenja i lampicama za upozorenje na kvar koje se zbog defekta pojavljuju na kontrolnoj tabli. Iz perspektive vozača, problem takođe može postati potpuno očigledan nakon što pedala kočnice postane veoma kruta.

Izvor ovog defekta, kako je kompanija Volvo zaključila, prestavlja kočioni kontrolni modul 2, koji može biti postavljen u pogrešno stanje dijagnostikovanjem putem testa koji proverava njegovo uzemljenje. Kada se to dogodi sve od funkcija koje su navedene gore mogu biti izgubljene.

Volvo nije dobio informacije o bilo kakvim povredama ili žrtvama zbog ovog kompjuterskog problema, ali je naveo da njemu podležu XC40, S60, V60, V60CC, XC60, V90 i XC90 linije automobila. Potpuno električni C40 modeli kompanije takođe će dobiti softverske ispravke, dok će Volvo krenuti da stupa u kontakt sa klijentima od 15. marta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group