Volvo tvrdi da su modeli kreirani u Kini bolji od Evropskih

Više slika

Više slika

Ne tako davno, za Kineze je važilo da ne kreiraju ništa više sem jeftinih vozila lošeg kvaliteta...

Međutim, stvari su se definitivno promenile. Toliko, da kompanija Volvo tvrdi kako su njeni automobili kreirani u Narodnoj Repulici Kini, zapravo daleko boljeg i superiornijeg kvaliteta od onih sklapanih u Evorpu.

Tokom intervjua datog svetskim medijima, podpredsednik i direktor dizajna kompanije Volvo, Robin Pejdž, priznao je da su svi u konzorcijumu prvobitno bili prilično zabrinuti zbog odluke švedskog brenda da veliki deo svoje proizvodnje prenese u Kinu.

„Ono što postaje očigledno jeste da je kvalitet automobila napravljenih u Kini, zapravo bolji od onog u Evropi. Svi su u startu bili zabrinuti oko toga, ali se uskoro pokazalo koliko malo znamo o kineskom poslovanju“, komentarisao je Pejdž.

Sudeći prema direktoru, kineske fabrike kompanije Geely proizvode toliko kvalitetne automobile iz razloga što se nešto manje oslanjaju na automatizaciju i poseduju manju toleranciju.

„Da budem potpuno iskren, ukoliko razgovarate sa evropskim proizvođačima, oni će vam predložiti postavljanje tolikog nivoa automatizacije, da vam radna snaga praktično ne treba. U Kini je slučaj drugačiji, što zapravo, uz veliku disciplinu i zanatske veštine njihovih radnika, pruža mogućnost dostizanja višeg nivoa kvaliteta izrade i kreiranje finijih proizvoda.“

"Ova razlika nije preterano velika, ali onda kada sve prednosti i mane stavite na papir, Kina je neverovatna država, tako da uopšte nismo zabrinuti zbog nje“, dodao je Pejdž.

Volvo je startovao sa izvozom vozila proizvedenih u Kini širom sveta tokom 2014. godine, sa prethodnom generacijom S60 modela dugačke baze. Dodatno, kompanija je preselila proizvodnju svog vrhunskog S90 sedan modela iz Švedske u Kinu pred kraj 2016. godine. Ostala vozila Geely fabrike uključuju električne Lynk & Co modele, koji će biti kreirani u Kini i izvoženi iz ove zemlje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group