Virtuelna tura kroz slavnu istoriju kompanije McLaren

McLaren Technology Centre ustanova postala je sinonim britanske kompanije, dok je Džodi Kid nedavno dobila priliku da je obiđe i priredi nam neverovatnu turu predvođenu izvršnim direktorom McLaren Racing odeljenja, Zekom Braunom...

Braun je u prethodnoj epizodi Kidd in a Sweet Shop serije na YouTube platformi, predstavio svoju ličnu kolekciju F1 bolida, ali u ovom posebnom videu, on nam pruža nešto bolji uvid u kolekciju ulično legalnih i trkačkih modela koji se nalaze u MTC ustanovi njegove kompanije. Kada bismo rekli da je ova kolekcija zadivljujuća, definitivno bismo je potcenili.

Tura startuje sa predstavljanjem 720S GTX modela, nakon čega možemo videti neke od najpopularnijih trkačkih automobila britanskog proizvođača, uključujući i Papaya Orange Can Am automobil, opremljen Chevrolet V8 motorom. Odmah do ovog trkačkog modela nalazi se Indy 500 automobil kompanije iz 1974. godine. Ostali klasici koji se nalaze u ovoj ustanovi, uključuju i druge trkačke automobile kao što je F1 bolid kojim je upravljao Džejms Hant.

Tu su takođe i brojni drugi McLaren F1 bolidi, kao što su originalni XP5 F1 prototip, F1 LM, F1 GTR sa Gulf Liverijom i osvajač Le Mans trke izdržljivosti Ueno Clinic F1 GTR model, za koji Braun ističe da je najskuplji jednosed u čitavoj kolekciji.

Pored svih ovih besprekornih klasika, u kolekciji se nalazi i veliki broj nešto svežijih Formula 1 bolida, kojima su upravljali majstori kao što su Mika Hakinen, Kimi Raikonen, Fernando Alonso, Luis Hamilton i Dženson Baton. Tura se završava sa predstavljanjem neverovatne kolekcije trofeja ove kompanije, od kojih je većina stigla upravo iz Formula 1 šampionata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group