Urus jednostavno mora postati policijsko vozilo

Više slika

Više slika

Svaka zemlja koja poseduje neku od kompanija koja se bavi proizvodnjom superautomobila praktično ne mora da gleda dalje kako bi sebi obezbedila veoma interesantna vozila u određenim sektorima...

Ovo je posebno istina kada je reč o italijanskim proizvođačima, ali najveći deo njihovih modela preuzele su bliskoistočne zemlje i pretvorile ih u službena vozila. Pored mnogobrojnih modela koji su postali sastavni deo aerodroma, bezbednosnih jedinica i pojedinih državnih ustanova, Lamborghini je definitivno najzastupljeniji na svom, domaćem tržištu.

Nikada ne prođe previše od poslednjeg puta kada smo slušali o tome da je Lamborghini donirao neki od svojih superautomoblia italijanskim organima reda i gonjenja, kao što je to do sada mnogo puta urađeno sa linijama Gallardo i Huracan.

Sada se u ovom postupku nalazi daleko praktičnija opcija, koju će All Italia brend verovatno uzeti u razmatranje prilikom kreiranja sledećeg Polizia vozila. Nakon svega, Urus je verovatno daleko pogodnije rešenje za ovaj posao, jer on zapravo ne pogoduje samo jurnjavi za kriminalcima, već i njihovom udobnom prevozu do policijske stanice nakon hapšenja.

Novi renderi ruskog dizajnera Aksjunova Nikite, predstavljaju nam model Urus sa tipičnom Polizia liverijom, što znači da automobilom dominira plava boja sa belim linijama sa strane i napred, ali i trikolor kombinacija zajedno sa obaveznim rotacionim svetlima na krovu.

Najiteresantnije jeste to što je uprkos svojoj težini od 2.200 kg, Urus zapravo brži od Gallardo LP560-4 Polizia, kome je za sprint do stotke potrebno 3,7 sekundi, a Urus kompletira ovaj zadatak za okruglo jednu sekundu manje, tako da su praktično isti, ali ovo je veoma veliko dostignuće kompanije Lamborghini, posebno ukoliko imamo u vidu da jedan model punokrvni superautomobil, a drugi terenac u punoj veličini. Ali opet, sa 641 ks na raspolaganju, Urus poseduje dosta više od modela Gallardo i postavlja granice svim mogućnostima standardnih krosover modela današnjice.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group