Francuska žandarmerija dobila prve automobili nove A110 linije

Francuska policija dobila je prva dva od 26 Alpine A110 modela, koji će joj biti isporučeni tokom sledeće četiri godine kako bi ih koristili za brze akcije i intervencije...

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je zahteve svim domaćim proizvođačima kako bi razmotrilo njihove uslove, ali je Alpine kao proveren brend na kraju ponovo osvojio novi ugovor sa policijom. Prva dva posebno opremljena A110 modela već su isporučena i dolaze sa posebnom liverijom, reflektivnim oznakama, rotacionim svetlima i obiljem drugih modifikacija.

Francuske vlasti primarno će koristiti ove sportake na autoputevima i u saobraćajnim prekršajima pri visokim brzinama, dok će dve od 26 jedinica biti korišćene u trenažne svrhe. Brojni Alpine i Renault modeli korišćeni su u Francuskoj decenijama unazad od strane policijskih snaga, a oni uključuju i originalnu seriju A110 modela od 1966. do 1973., A310 automobile između 1973. i 1987. godine, ali i Renault Megane RS koji je u službi prethodnih deset godina.

Za snagu trenutne A110 generacije zadužen je 1,8 litara veliki četvorocilindrični turbo motor, sposoban za razvijanje 249 ks i 320 Nm obrtnog momenta. Uprkos tome što postoji dosta bržih automobila na tržištu od ovog malog sportaka koji dostiže stotku iz mesta za 4,5 sekundi i razvija maksimalnih 250 km/h, on je ipak i više nego sposoban da izvršava sve policijske zadatke.

Kompanija Alpine potvrdila je svoj ugvor sa jedinicama francuske žandarmerije prošlog oktobra, dok će njena vozila biti korišćena sve do polovine ove dekade, kada će policijski organi najverovatnije preći na neke od predstojećih varijanti električnih modela ovog proizvođača, možda čak i na sportske automobile koje francuski proizvođač razvija zajedno u saradnji sa kompanijom Lotus.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group