Toyota i Geely u razvijanju novih hibridnih tehnologija

Više slika

Više slika

Kompanija Toyota je objavila da će ući u pregovore sa brendom Geely vezano za kooperativni razvoj benzinsko/električnih tehnogoligija, ali ništa još uvek nije odlučeno...

Japanski proizvođač automobila potvrdio je da pregovara sa vodećom kućom u ovom polju, izjavljujući da ova dva brenda trenutno komuniciraju jedan sa drugim radi razvoja hibridne tehnologije, ali nije omogućio bilo koje dodatne detalje.

Ovi navodi dolaze direktno iz izvora kompanije, koji je dobro upoznat sa trenutnim pregovorima, izjavivši da će dva proizvođača razgovarati i sa kineskim dobavljačem baterija koji radi sa njima, ali za sada odvojeno.

Toyota je u igri elektrifikacije automobila već duže vreme sada, tako da saradnja sa brendom Geely ima smisla na prvi pogled. Dodatno, ovaj proizvođač planira da poveća prodaju u Kini, koja je najveće automobilsko tržište, međutim, sve to takođe, možda predstavlja i ključni razlog za ovo moguće povezivanje.

Potvrda je došla od strane brenda nakon navoda kineskih medija o tome da je Geely već sarađivao sa japanskim proizvođačem hibridnih tehnologija. Navodi takođe naglašavaju da će dva proizvođača objaviti detalje vezane za budućnost svoje saradnje uskoro.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group