Top pet "najpristupačnijih" egzotika današnjice

Više slika

Više slika

Ako ste oduvek sanjali o posedovanju superautomobila, a ne možete sebi da priuštite najnovije Ferrari, Lamborghini ili Aston Martin modele, postoji više načina da dođete do jednog egzotičnog četvorotočkaša, koji je ujedno i donekle pristupačan...

Iako veoma čudno zvuči upotrebiti reči pristupačno i superautomobil u istoj rečenici, vrlo lako možete dobiti sjajnu ponudu polovnih automobila, koji su u besprekornom stanju. Mi vam ovog puta predstavljamo pet pristupačnih egzotičnih modela, koji definitivno mogu pobediti u svakoj trci.

5. Maserati GranTurismo

Predstavljen 2007.godine u Ženevi, Maserati GranTurismo je od prvog dana bio pravi hit. On deli platformu sa Maserati Quattroporte modelom, a ima neke delove koje poseduju Ferrari 599 GTB i Scaglietti. Prvi model je pokretao moćni 4.2 litarski V8 motor koji je imao oko 400 konjskih snaga, da bi godinu dana kasnije došla moćnija S verzija, sa 4.7 litarskim V8 motorom i 430 KS. Kako su godine prolazile, Maserati brend je predstavljao nove verzije ovog lepotana, kao i brojna specijalna izdanja, da bi sada ovaj model bio zamenjen MC Stradale varijantom.

4. Nissan GT-R

Nissan GT-R model je takođe premijerno predstavljen 2007.godine, osvojivši svet poput oluje svojim neverovatnim performansama i vrhunskim izgledom. GT-R je specijalno dizajniran kako bi bio sasvim unikatan, odnosno prava refleksija japanske kulture, sa srcem koje vam lako može oduzeti dah. Prvi model je pokretao neverovatni 3.6 litarski V6 motor sa 486 ks, da bi kasnije ovaj model postajao sve bolji i bolji sa tehničkog stanovišta. Nissan GT-R je jedan od najpopularnijih pristupačnih superautomobila koji postoje na tržištu.

3. Audi R8

Svi smo bili šarmirani Audi R8 modelom od prvog dana kada je lansiran. Ova neverovatna zver koristi čuveni Audijev quattro permanentni pogon, koji je konstruisan na istoj platformi kao Lamborghini Gallardo. Prvobitno, Audi je opremio ovog lepotana 4.2 litarskim V8 motorom sa 410 KS, da bi nekoliko godina kasnije dodali još više snage svom četvorotočkašu, sa 5.2 litarskim V10 motorom koji je koristio i Lamborghini Gallardo, sa 530 KS. Naravno, najnoviji modeli koštaju pravo malo bogatstvo, ali standardni, stariji Audi R8 se može naći poprilično povoljno.

2. Ferrari 360 Modena

Tačno je da je ovaj Ferrari model star preko 10 godina, ali, ljudi ga i dalje smatraju jednim od najlepših Ferrari modela ikada. Prvi 360 Modena model nazvan je po šarmantnom italijanskom gradu, rodnom mestu osnivača ovog brenda, da bi se kasnije rodilo nekoliko specijalnih verzija. Ferrari 360 Modena i njegov Spider rođak imaju 400 KS, dok Challenge Stradale model ima 25 konja više. Ferrari je zamenio ovaj „zastareli“ model brojnim novitetima, tako da se i on sada može naći po prilično pristupačnoj ceni.

1. Aston Martin V8 Vantage

Ovaj automobil je oličenje vanvremenske elegancije – pravi sportski model sa luksuznim enterijerom i pravom količinom snage koja će vas navesti da se smešite i uživate u vožnji. Lansiran 2006.godine, ovaj Aston je impresionirao sve žive svojim dizajnom koji je baziran na jednostavnosti i perfektnim proporcijama. Pokretao ga je 4.3 litarski V8 motor koji je imao 380 konja, da bi nekoliko godina kasnije moćnija S verzija bila predstavljena sa 4.7 litarskim motorom i 420 KS. Kako je vreme prolazilo, Aston Martin brend predstavio je nekoliko novih verzija ovog modela u Roadster formi i trkačkim varijantama, ali najbolje unapređenje bio je V12 motor, koji je oživljen 2009.godine. Iznenadili biste se pristupačnom cenom ovog modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group