Tom Henks prodaje svoju voljenu Peglicu

Tom Henks je poznati zaljubljenik u automobile, koji je posedovao i električne modele kao što su Toyota FJ40 Land Cruiser, 1992 AirStream i eBox, ali sada, jedan od njegovih najvoljenijih modela, 1974 Polski Fiat 126p, odlazi na aukciju putem kompanije Bring a Trailer...

Iako nije bila po svačijem ukusu, legendarna peglica je bez premca ikonični model i uprkos tome što je sklapana u poljskoj ona je zapravo punokrvno italijansko vozilo. Kao rezultat ove kombinacije, automobil je prirodno privlačan, što je dodatno povećano Henksovom verzijom automobila, koja je finiširana belom bojom karoserije, smeštenom iznad specijalnog zelenog enterijera. 

Peglica je čudna i veoma istrajna mašina, koja je mali potrošač i krajnje zabavan model za vožnju, dok Henksova jedinica dolazi sa hromiranim branicima, pravougaonim farovima, čeličnim felnama od dvanaest inča, aluiminijumskim i drvenim enterijernim finišima, providnom ručicom šalthebla u kome se nalaze brzine obeležene kao tipke pisaće mašine, specijalnim oznakama, posvetom i svim ostalim stvarima koje evociraju na sedamdesete. 

“Bielsko-Biała for Tom Hanks” i “One of One” oznake takođe krase ovu unikatnu mašinu, označavajući njegovo poreklo i odajući počast onome ko je pomogao da se automobil restaurira posebno za glumca, dok inlajn dvocilindrični motor montiran sa zadnje strane poseduje 594 kubika i zaokružuje snagu automobila na 23 ks i 39,3 Nm obrtnog momenta.

Henksov automobil odlazi na aukciju u dobrotvorne svrhe, dok će sva sredsva koja budu skupljena za njega biti donirana Elizabeth Dole Foundaciji i Hidden Heroes Campaign projektu. 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group