Test vožnja i poslednja provera neverovatnog Centodieci modela u srebrnoj boji

Predivni Bugatti Centodieci model ofarban srebrnom bojom nedavno je izašao iz francuske fabrike ovog proizvođača, ali pre nego što je dobio zeleno svetlo, on je morao proći kroz ruke starijeg test vozača Stiva Dženija...

Dženi je najstariji i najiskusniji test vozač kompanije Bugatti i iza sebe ima više od 350.000 kilometara sa modelima Veyron, Chiron, Divo, Centodieci i unikatnim La Voiture Noire.

Zadatak ovog čoveka je da zaključi da li svaki od pojedinačnih modela pruža vožnju kao što bi Bugatti trebalo da radi i da je u potpunosti oslobođen svih nesavršenosti. On je vozio oko 800 Bugatti automobila tokom svog vremena provedenog u kompaniji.

Za ovaj posebni Centodieci, finiširan u specijalnoj EB110 Argent nijansi, Dženi je iskoristio svoju uobičajenu rutu dugačku 300 kilometara oko doma brenda Bugatti u Molšajmu, za čije je kompletiranje potrebno oko pet sati.

Ova ruta uključuje krivudave planinske puteve, segmente autoputeva, puteve sa niskim ograničenjima brzine kroz mala sela Alzas regiona, od kojih su svi dizajnirani kako bi emulirali uslove sa kojima se korisnici mogu susresti.

Zadatak Bugatti test vozača predstavlja i detekcija najmanjih mogućih odstupanja između svih deset Centodieci modela koji ulaze u proizvodnju. Pored testiranja na ulicama, Centodieci model prolazi i kroz brojne testove pefrormansi na lokalnoj pisti.

Pomenuti testovi uključuju slalome pri velikim brzinama, promene trake u slučaju opasnosti i procedure kočenja u slučaju nužde. Dženi takođe analizira i materijale, zajedno sa specijalnim detaljima koje kupci zahtevaju na svakom pojedinačnom modelu ove linije.

Svaki Bugatti mora proći kroz iscrpnu listu kriterijuma pre nego što može da krene u drugu fazu u kojoj se menja filter menjača, stavlja finalni set točkova i popravljaju bilo kakve nepravilnosti, nakon čega automobil odlazi na poslednjih 50 km test vožnje.

„Ne postoje nikakvi kompromisi u stvaranju Bugatti automobila, posebno kada se radi o retkom primerku kao što je Centodieci“, izjavio je Stiv. „Zbog toga što će svega deset jedinica biti kreirano u ovoj seriji, prilika da se vozi ovoliko izvanredan automobil toliko je retka da je potrebno duplirati pažnju tokom finalnog testiranja. Osiguravanje doslednog savršenstva širom Centodieci linije, kao i svakog drugog Bugatti modela, predstavlja veoma važnu stavku ovog brenda koja je ukorenjena u njegovu tradiciju“.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group