Taycan Turbo S Cross Turismo i Monster Truck kamion u neobičnoj akciji

Više slika

Više slika

Monster Truck kamioni predstavljaju suštu suprotnost modernim EV modelima po pitanju veličine, zvuka i efikasnosti, ali kompanija Porsche je pomislila da njihovo kombinovanje predstavlja dobru ideju na jednom stadionskom događaju...

U ovom duhu, nemački brend je jedan Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo model priključio Monster Jam Truck modelu u njegovom prirodnom okruženju i NRG Stadionu u Teksasu. U jednominutnom videu montiranom i postavljenom na Youtube platformi od strane kompanije Porsche, možemo videti dva dijametralno različita vozila kako rade krofne i proklizavaju po zemljanoj stazi, pre nego što čudoviste od kamiona preskoči preko Taycan Cross Turismo automobila u finalnoj kaskadi.

Linzi Rid, koja vozi ova čudovišta u Monster Jam seriji preko jedne decenije, sela je za volan ovog bigfut kamiona kako bi stvari učinila manje opasnim za vozača električnog modela. Kada je reč o nemačkom automobilu, za volanom Taycan Turbo S Cross Turismo jedinice nalazio se Leh Ken, koji se takmiči sa kompanijom Porsche u United SportsCar šampionatu.

Ridova je priznala da u većem delu ove egzibicije nije mogla da vidi Kenov Porsche sa svog sedišta visoko iznad ogromnih točkova: „On je morao da vijuga oko mene, tako da sam verovala u to da uvek ima uvid u stanje stvari i da se drži na bezbednoj udaljenosti. Međutim, prema reakcijama sam zaključila da se on neverovatno dobro držao i ostajao blizu mene“.

Ken je opisao svoje iskustvo kao trkanje sa zgradom, dodajući: „Veličina ovog Monster Jam kamiona je zapanjujuća, on izgleda kao da se jedva trudi, ali jednim pogledom nadole zaključio sam da se približavamo trocifrenoj brzini unutar stadiona, na zemljanoj podlozi. Ova čudovišta su veoma agilna uprkos svojoj veličini, ali iz očiglednih razloga, morao sam održavati bezbednu udaljenost“.

Kompanija Porsche želela je da istakne sličnosti između ova dva vozila, koja su ograničena na pogon i upravljanje na svim točkovima i imaju slične odnose snage i težine. Razlike su ipak daleko evidentnije, jer Monster Truck poseduje zamenjivu karoseriju od fiberglasa, smeštenu na cevastoj čeličnoj šasiji, ekstremno bučan V8 agregat koga pokreće metanol, točkove od 66 inča i hidraulične amortizere duplih cevi sa azotnim punjenjem, koji mogu izdržati skokove do 18 metara.

Što se tiče Cross Turismo modela, on je usavršena verzija Taycan serije, sa plastičnim komponentama karoserije, dvadesetoinčnim točkovima, prilagodljivim vazdušnim vešanjem i duplom motornom postavkom na Turbo S postavci fokusiranoj na performanse, zaduženom za stvaranje 750 ks i 1.050 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group