TAG Heuer lansira specijalno izdanje Heuer Carrera modela

Kako bi odali počast ovoj specijalnoj prilici, švajcarski luksuzni brend predstavlja TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition model, sa dizajnom iz šezdesetih, koji pokreće tehnologija i inovacije 21.veka...

1860.godine, TAG Heuer brend, tada poznat samo kao Heuer, osnovan je od strane Edvarda Hojera u Sen Imieru u Švajcarskoj. Tokom proteklih 160 godina, mnogo toga se promenilo, ali je posvećenost ovog brenda inovacijama i razvoju vrhunskih časovničarskih kreacija ostala konstantna. Jedna kolekcija koja će ove godine dobiti posebnu pažnju jeste TAG Heuer Carrera linija, koja sadrži jedan od najprefinjenijih hronografa ovog brenda. U pitanju su ikončni časovnici, koji od svog predstavljanja pre skoro šezdeset godina, nasleđe slavne kuće i njen odvažni duh čuvaju od vremena koje prolazi.

Kako bi otvorili godinu omaža i proslava, TAG Heuer brend predstavlja TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition, koji će biti proizveden u samo 1860 komada. Novi časovnik će za kupovinu biti dostupan od juna ove godine.

Proslava uz TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition

1962.gdoine, tadašnji CEO Džek Hojer čuo je priču o legendarnoj Carrera Panamericana, jednoj od najopasnijih trkačkih staza na svetu. Reč „carrera“ u prevodu sa španskog jezika znači put, trka, staza i slično, privukla je njegovu pažnju: on je odmah znao da bi to bilo savršeno ime za novi časovik. Sledeće godine, prvi Heuer Carrera hronografi napustili su prostore njihove manufakture.

Kao ljubitelj modernog i čistog dizajna, Džek Hojer je želeo da estetika Heuer Carrera hronografa bude čista i proporcionalna – te osobine ujedno karakterišu savršene časovnike za vozače, koji moraju držati svoj pogled na drumu tokom trke, bez mnogo skretanja. Renomirani model monohromatskog, srebrnog brojčanika iz 1964.godine, sa svoja tri azurage brojača, savršen je izbor za proslavu 160. godišnjice brenda. Često nazivan i 2447S, ovaj model sada dobija novi trenutak pod reflektorima, sa unapređenjima svojstvenim dvadeset prvom veku.

Novi hronograf od nerđajućeg čelika sadrži mnoge dizajnerske akcente koji su slični njegovom prethodniku, poput eterično elegantnog brojčanika i poliranog kućišta. Ipak, oblik je nešto drugačiji, pa časovnik sada meri 39 mm umesto originalnih 36. Permanentni indikator sekundi nalazi se na poziciji šest sati umesto devet, zbog razlike u konstrukciji Valjoux 72 iz 1963.godine i današnjeg Heuer 02 mehanizma. Još jedna promena u odnosu na original jeste oblik centralnih kazaljki  za sate i minute, koje su sada facetirane i obložene bež SuperLuminova® slojem. Nepogrešivi Carrera naziv i Heuer štit ištampani su na brojčaniku koji je zaštićen kupolastim safirnim kristalom, koji čitavoj priči daje retro primese, podsećajući nas na originalni Heuer Carrera model.

Predstavljen sa crnim kaišem od aligatorske kože, ovaj model je ograničen na 1860 komada, što je omaž godini u kojoj je Heuer brend osnovan. Ispisi „One of 1860“ i „Limited Edition“ gravirani su na poleđini kućišta. Redizajnirani oscilirajući teg, vidljiv kroz ušrafljeni safirni kristal, ukrašen je gravurama koje su ispunjene lakom, a koje nagoveštavaju da je u pitanju model ograničenog izdanja.

Odvažna, inovativna i elegantna TAG Heuer Carrera kolekcija, prvenstveno dizajnirana za vozače, evoluirala je od svog prvog lansiranja, ali je očuvala svoje veze sa svetom moto-sporta i svoju besprekornu reputaciju.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group