TAG Heuer lansira novu Autavia kolekciju

TAG Heuer Autavia kolekcija inspirisana je originalnim Autavia modelima, a kreirana je tako da oduševi novu generaciju istraživača koji traže dizajn pogodan za avanture, koji je dragocen i precizan…

Autavia modeli časovnika koji su lansirani 2017. i 2019.godine sačinjavaju samostalnu kolekciju satova koji su okarakterisani versatilnošću, otpornošću i pouzdanošću, pri čemu su sve te karakteristike bile sastavni deo Autavia satova, proizvedenih tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Inspirisani originalnim dizajnom, koji se dopadao i pilotima i vozačima, novi Autavia modeli nude kvalitet, preciznost i vanvremenski stil. Sedam modela sačinjava sportsku Autavia kolekciju, pri čemu je pet ponuđeno u varijantama od nerđajućeg čelika, dok su dva kreirana od plemenite bronze. Vlasnici satova mogu odabrati svoj favorit od ponuđenog asortimana kaiševa i narukvica, koji dolaze sa inovativnim sistemom koji olakšava njihovu zamenu. Svaki Autavia model pokreće Calibre 5 mehanizam sa COSC sertifikatom, koji obezbeđuje neverovatnu preciznost i pouzdanost u svim uslovima.

Most koji spaja prošlost i budućnost

Kao jedan od originalnih stubova brenda, činjenica da je Autavia kolekcija ponovo predstavljena u TAG Heuer asortimanu bila je sasvim pogodna. Od 1933. do 1957.godine, Autavia model bio je deo kontrolne table, korišćen u trkačkim automobilima i avionima. Samo ime ovog modela potiče od kombinacije reči “automobil” i “avijacija”. Nakon što je proizvodnja Autavia sata kontrolne table prestala, naziv je još uvek bio dostupan i slobodan, pa je tadašnji CEO, Džek Hojer, odlučio da ga iskoristi za hronografski časovnik, koji je slavni brend lansirao 1962. godine. Odmah prepoznatljiv, ovaj inovativni časovnik predstavljao je energiju i uzbuđenje relija, a bio je čitljiv u svim uslovima. Popularan među brojnim ljubiteljima vožnje i oružanim snagama širom sveta, Autavia model doživeo je neverovatan uspeh i sjajnu reputaciju sve do kraja svoje proizvodnje, do kog je došlo 1985.godine.

Autavia univerzum u savremenom stilu

TAG Heuer moderni časovnik inspirisan kokpitom ima primamljive elemente, ukorenjene u istoriji ove linije. Ono što su fanovi ovog brenda voleli na originalu – njegovu funkcionalnost, vanvremenski stil i brojne kombinacije, dostupno je i na novim modelima. Modeli sa prečnikom od 42 mm sa tri kazaljke sadrže zaobljeno Autavia kućište prve generacije i iskošene lugove iz šezdesetih. Bi-direkciona rotirajuća baza sa šezdesetominutnom skalom kreirana od crne keramike, plave keramike ili nerđajućeg čelika, akcentuje sportski izgled ovog modela. Njegova XL korona inspirisana je pilotskim časovnicima i tajmerima koji su koristili predimenzionirane korone zarad lakše upotrebe. Originalni Autavia model poznat je po tome što je lako čitljiv u svim uslovima, pa je upravo to slučaj i sa savremenim verzijama.

Markeri satova i kazaljke obloženi su Super-LumiNova® slojem, što omogućava čitanje tačnog vremena čak i onda kada vas vaša avantura odvede u mrak. Dimljeni brojčanik ovog modela dostupan je u crnoj, sivoj ili plavoj boji, dok je prozor sa datumom smešten na poziciji šest sati.

Autavia model sa tri kazaljke pokreće Calibre 5 mehanizam sa COSC sertifikatom. Slike propelera i gume su gravirane na poleđini kućišta koja pokriva automatski navijajući mehanizam.

Odvažnost bronze

Pored Autavia modela sa tri kazaljke u varijantama od nerđajućeg čelika, TAG Heuer nudi dve verzije od bronze. Modeli sa prečnikom od 42 mm imaju fume zeleni ili braon brojčanik, sa bi-direkcionom rotirajućom bazom u crnoj ili braon boji, od keramike. Model sa braon brojčanikom i braon bazom ponuđen je sa braon kožnim kaišem, dok je model sa crnim brojčanikom i crnom bazom ponuđen sa khaki kožnim kaišem. Poleđina kućišta na ovim modelima kreirana je od titanijuma.

Bronza nije samo elegantna i karakteristično vanvremenska – ona je otporna i spremna za način života koji uključuje konstatne avanture. Svako kućište priča svoju jedinstvenu priču, kroz patina koja se menja i prirodno razvija na bronzi tokom vremena, u zavisnosti od navika osobe koja ovaj časovnik nosi.

Prilagodivi izgled sa kaiševima i narukvicama

Pogodni za svaku avanturu i stil, kaiševi i narukvice svakog modela u Autavia kolekciji su promenljivi. Kožni kaiševi dolaze u tamnoj ili svetloj braon boji, dok je NATO kaiš deo svake kutije modela koji su ponuđeni sa narukvicama od nerđajućeg čelika. Kaiševi i narukvice se lako menjaju zahvaljujući tasterima sa donje strane kućišta, zbog kojih vam nikakav alat nije potreban. Takođe, možete odvojeno kupiti NATO ili kožni kaiš, odnosno narukvicu od nerđajućeg čelika koja vam se dopada i tako stvoriti kombinaciju koja prati vaš jedinstveni izgled.

DNK TAG Heuer brenda je jasno izražen u ovoj avangardnoj porodici satova. Inspirisani ranijim uspesima, Autavia kolekcija ima svoj sopstveni identitet i ostaje verna originalnim modelima koji su ostavili neizbrisiv trag na časovničarskog istoriji brenda.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group