Stellantis otvara muzej od 14.864 m2 u čast velikih italijanskih brendova

Kompanija Fiat juče je objavila da je njen novi Heritage Hub izložbeni prostor oživeo uz pomoć Stellantis Heritage Department odeljenja torinskog brenda i Museo Nazionale dell’Automobile ustanove i da će uskoro biti zvanično otvoren za javnost...

Izložbeni prostor nalazi se u bivšoj fabrici smeštenoj u Officina 81, Mirafiori zgradi i bivšem proizvodnom pogonu slavnog proizvođača koji je bio zadužen za kreiranje mehaničkih komponenti, fabrici od 15.000 metara koja je potpuno preuređena kako bi postala savršeno mesto za istorijske i neprocenjive kolekcije.

Kako bi bila u potpunosti spremna za stupanje na svoju novu dužnost, ova zgrada fabrike potpuno je restaurirana kako bi njene enterijerne i eksterijerne površine bile modernizovane istovremeno ostavljajući stari duh živim. Ovo znači da su betonski podovi i originalna šema enterijernih boja ostali originalni.

Sve u svemu, zgrada sada poseduje više od trista vozila, od kojih je dvesta pedeset marke Fiat, Lancia i Abarth. Heritage Hub takođe poseduje i modele drugih brendova, kao što su Jeep, Autobianchi i Alfa Romeo.

Veći deo kolekcije biće predstavljen zajedno duž dva dugačka zida bivše fabričke zgrade. Podeljena po brendovima i prezentovana hronološki, ova izložbena postavka poseduje 16 klasičnih Carabinieri modela, uključujući 600 Multipla, 1100, Panda i Campagnola automobile.

U centru ove izložbe nalazi se 64 klasika koji su podeljeni u osam površina i tematski organizovani. Segmenti svoj fokus postavljaju na rekorde i trke, koncepte i specijale, arhizvezde – modele koji su revolucionalizovali arhitekturu i industriju, eko i samoodržive, male i bezbedne, stilske jedinice – vozila koja su kreirala dizajnersku istoriju, epik dugoprugaše – modele koji su učestvovali u značajnim avanturama, i reli eru koja će bez sumnje biti glavna tačka za brojne.

U međuvremenu, prednji deo će posedovati trajnu postavku u kojoj će biti predstavljeni istorijski modeli od 1939. godine do sada. Na kraju, tu je i motorni prostor, u kom će biti izloženo trideset najvažnijih agregata ikada proizvedenih od strane svake italijanske kompanije u okviru Stelantis grupacije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group