Stefan Vinkelman: Lamborghini radi na rešavanju svih problema električnih superautomobila

Više slika

Više slika

Kuća razjarenog bika prodaje više automobila nego što može da ih proizvede, tačnije, popularnost modela kompanije Lamborghini omogućuje italijanskom proizvođaču da sa sigurnošću stupi u neistražen teren...

Kako je nedavno objavljeno, kompanija Lamborghini do 2028. godine planira izbacivanje svog prvog potpuno električnog superatomobila, sa generalnim direktorom ovog giganta, Stefanom Vinkelmanom, koji nam sada pruža određenu ideju o tome kako će on izgledati i zvučati.

Odgovarajući na pitanja tokom intervjua datog za ABC, vezana za to na koji način italijanski proizvođač planira da se izbori sa najvećim manama električnih vozila, uključujući nedostatak mehaničkog osećaja i uživanja tokom vožnje koji krase benzinski napajane modele, Vinkelman je precizno naveo na koji način Lamborghini planira da se izdvoji iz mase.

„Ono što Lamborghini čini onim što jeste nalazi se u dizajnu, performansama u terminima čistih brojki, vremenima krugova, maksimalnoj brzini, ubrzanju i percipiranim performansama, odnosno u emociji koju osetite prilikom vožnje svog automobila“, izjavio je direktor. „U suštini, električni automobili su veoma dobri u uzdužnom ubrzanju, ali nisu previše prijatni za vožnju, uključujući ulaske u krivine, ponašanje prilikom kočenja i reakcije na volanu. Ovo je nešto u čemu se moramo dokazati i uneti revoluciju u opseg kako bismo uspeli da se istaknemo i dokažemo, dok ovaj brend već naveliko radi na svemu tome iako ni jedan njegov električni automobil još uvek nije stigao na tržište.“

Već smo bili svedoci poteškoća sa kojima se kompanije kao što je Lamborghini susreću kako bi se istakle u moru električnih modela sa ubrzanjima do stotke manjim od tri sekunde. Međutim, deluje da italijanski gigant ima savršeno dobru ideju o tome na koji način može održati performanse izvan pravolinijskih ubrzanja.

Početkom sledeće godine stiže naslednik legendarne Aventador linije, koji će sa sobom doneti hibridni pogonski sklop i poslednji Lamborghini V12 agregat. Ovo će biti specijalni model nevezano sa tim kako će izgledati, kako će biti nazvan ili tim koliko će dobre performanse zaista imati, jer kako je i sam Vinkelman potvrdio, ova serija ima već gotovo 3.000 pretporudžbina.

Izvršni direktor takođe je dodao da ovoliko visoka cifra, posebno kada se uzme u obzir da je svega nekoliko ljudi zapravo videlo novi automobil, predstavlja indikator dobrih stvari. „Kupci zaista veruju da mi radimo pravu stvar, što je pozitivan znak“, zaključio je Vinkelman. Jednostavno rečeno, visoka potražnja omogućuje kompaniji da pokuša stvari kao što je predstojeći Huracan Sterrato i postane prvi brend superautomobila koji poseduje potpuno hibridizovanu postavku, što je cilj koji planira da dostigne do 2024. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group