Stari Ferrari 575M i dalje izgleda fantastično

Zahvaljujući njegovom stilu koji nikada neće zastariti, ali i V12 motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, ovaj Ferrari 575M model iz 2002. godine, predstavlja automobil koji je postavio stilske smernice svim ulično legalnim automobilima koje smo od tada imali priliku da vidimo...

U vreme kada smo došli do informacija, ostalo je dva dana do kraja postavljanja ponuda na Bring a Trailer aukciji, a najveća od njih je stigla do 70.000+ dolara, ali slobodno možemo tvrditi da je njegova cena nastavila da raste dalje. Zapravo, nakon nekoliko pregledanih strana oficijalnih aukcija održanih prethodnih godina, nismo mogli da nađemo ni jedan automobil iz ove linije prodat za manje od 115.000 dolara, a velika većina njih stala je negde između 125.000 i 170.000 $.

Sudeći prema reklami, automobil poseduje 63.408 pređenih kilometara na satu, što za normalan automobil ne bi bilo previše, ali je za itallijanski egzotik daleko više od proseka, što može dovesti do nešto niže cene nego što bi se moglo očekivati.

Prodavac, međutim, tvrdi da boja crvenog tana na ovom 575 automobilu izgleda kao da je automobil juče izašao iz fabrike i da nikada nije vožen tokom zime. Unutar putničke kabine nalaze se sportska sedišta, Ferrari brendirane presvlake i pedale montirane na volanu, koje upravljaju F1 šestostepenim poluautomatskim menjačem.

Snaga ovog automobila dolazi iz moćnog V12 motora zapremine 5,7 litara, koji svih 512 ks i 588 Nm obrtnog momenta na zadnje točkove. Na papiru, potpuno novi 575M dostiže stotku za  svega 4,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 325 km/h. Ovo je, čak i posle gotovo dve decenije, krajnje zavidna snaga, tako da najbolji ponuđač neće osetiti bilo kakvu promenu nastalu protokom vremena i uprkos činjenici da automobil poseduje nešto više kilometara ispod kaiša, nego što je primereno za njegovu klasu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group