Stadion napajan sa 148 Nissan Leaf baterija

Više slika

Više slika

Jedno od najvećih pitanja koja okružuju prisvajanje električnih vozila jeste to šta se dešava sa njihovim baterijama nakon što više ne pogoduju uličnoj upotrebi...

Konačno, dobijamo konkretan odgovor. Nissan i njegovi partneri, instalirali su 148 Leaf baterija na amsterdamskom Johan Cruijff Arena stadionu. Ovaj opseg baterija stvara sistem za prikupljanje energije od ukupno tri megavata, kako bi napajao ovu arenu, ne samo prilikom nestanaka struje, već i regularno, zajedno sa nekoliko hiljada domaćinstava u naselju koje se nalazi oko nje takođe. Ovo je najveći energetski kapacitet ikada instaliran za komecijalnu upotrebu u celoj Evropi.

"Zahvaljujući ovom energetskom sistemu, stadion će biti u mogućnosti da korsti svoje samoodržive energije na daleko pametniji način i baš kao Amsterdam Energy ArenA BV, biće u mogućnosti da menja beterije, proširuje ili smanjuje kapacitete", izjavio je Henk van Ran, direktor inovativnog centra Johan Cruijff Arena kompleksa. "Ovaj stadion je opremljen zavidnom količinom energije, čak i tokom dužih prekida u snadbevanju. Kao rezultat, stadion će drastično povećati mogućnosti stabilizacije holandskog energetskog segmenta."

Ova arena je dom holandskog nacionalnog fudbalskog tima i lokalno AFC Ajax kluba, kao i koncerata, biznis konvencija i ostalih događaja. Sa svim tim na repertoaru, prosečna poseta prevazilazi osam miliona svake godine.

"Mi smo oduševljeni što postajemo deo najvećeg evropskog energetskog sistema, razvijenog za komercijalnu izgradnju", izjavio je Francisko Karanza, izvršni direktor Nissan Energy odeljenja. "Zahvaljujući Johan Cruijff Arena stadionu, mi smo demonstrirali da kupovina baterija iz električnih vozila kompanije Nissan na veliki način doprinosi stvaranju celokupnog energetskog sistema, njegovog činjenja efikasnijim, samoodrživijim i stabilnijim. Mi postavljamo naše električne eko sisteme u samo srce samoodržive budućnosti, transformišući način na koji pokrećemo naša vozila, ali i način na koji živimo." 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group