Spektakl kakav se više neće ponoviti - četrdeset Ferrari F40 modela se vratilo kući

Više slika

Više slika

Desetine Ferrari F40 modela nedavno se okupilo u domu slavnog proizvođača u Maranelu, stvarajući sliku koja jednostavno može zavarati um i verovatno više nikada neće biti ponovljena...

Čitav događaj organizovan je od strane kompanije Ferrari lično i nazvan je Legacy Tour. Ove godine, događaj je bio posvećen F40 modelima i sastojaće se od niza budućih manifestacija u čast drugih klasičnih Ferrari modela. Ukupno 40 Ferrari F40 modela sa svih strana sveta učestvovalo je u trodnevnom događaju na Fiorini trkačkoj stazi u gradu Maranelo.

Legendarni italijanski proizvođač kreirao je brojne ikonične automobile tokom decenija, ali većina stručnjaka se slaže da je F40 jedan od najprefinjenijih ikada. Ovo je poslednji model odobren od strane Enza Ferarija lično i poznat je po tome što je jedan od vozački najfokusiranijih i najtvrdokornijih ove marke ikada.

Jedan od najpoželjnijih segmenata F40 linije jeste njen agregat, koji stiže u vidu 2,9 litara velikih V8 jedinica duplog turbo punjenja smeštenih iza ikonične karoserije, dobrih za 471 ks pri 7.000 rpm i 577 Nm obrtnog momenta pri 4.000 rpm. Ovaj motor ima dosta turbo laga u poređenju sa modernim standardima, ali se većina srećnika koji su imali priliku da ga voze složilo da ga to čini još uzbudljivijim na putu.

Većina F40 modela koji su učestovali u nedavnoj Legacy Tour štafeti ofarbani su u istu nijansu crvene, sa jednim F40 automobilom ofarbanim u zadivljujući ton menta zelene boje, poznatiji kao Verde Pallido. Boja ove posebne F40 jedinice inspirisana je Ferrari 250 GTO modelom u kome se ser Sterling Mos trkao na 24 Hours of Le Mans trci 1962. godine i pravo čudo predstavlja to što ovaj automobil nije bio uključen u fotografisanje koje se održalo na glavnom pravcu Fiorano trkačke staze u okviru ovog velikog događaja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group