Sledeća Range Rover generacija želi da preuzme primat

Više slika

Više slika

Bentley Bentayga i Rolls-Royce Cullinan modeli trenutno nemaju konkurenciju na tržištu luksuznih terenskih vozila...

Međutim, ovo će se uskoro promeniti kada Range Rover stigne sa redovnim poboljšanjem svog trenutnog modela. Spreman za predstavljanje 2021. godine, novi Range Rover biće podržan Modular Longitudinal Architecture (MLA) šasijom, umesto D7 modela koju koriste trenutni automobili linije. Kreirana od aluminijuma, nova arhitektura nije samo duža od trenutne platforme, ali je daleko raznovrsnija, tako da će je posedovati svi modeli Jaguar Land Rover grupacije.

Druga ključna prednost MLA šasije dolazi u vidu mogućnosti smeštanja potpuno električnih pogonskih sklopova, pored priključnih hibrida, benzinskih i dizel modela. Britanska marka će potpuno omogućiti upotrebu fleksibilnosti i ponuditi širok opseg elektičnih automobila, praćenih ICE varijantom. Kako smo saznali iz izvora bliskih kompaniji, Land Rover će u sledećoj generaciji biti prodavan u potpuno električnom opsegu, što će ujedno biti i prvi model na struju ovog brenda, sa identničnim proporcijama kao i bazna varijanta.

Pored svega, postojeći Range Rover motori odlaze u penziju, uključujući trolitarske V6 dizele, 4,4 litarske V8 dizel jedinice, superčardžer V8 petolitarce i trolitarske V8 benzinske jedinice. V6 varijante ustupiće mesto Ingenium pogonskim sklopovima sa šest cilindara u ravni, praćenim mid-hibridnom tehnologijom od 48V, koji će se pridružiti u određenim varijantama.

Napredne tehnologije biće uključene u svim varijacijama na temu novih modela, na primer, enterijer će korstiti redizajniranu verziju Touch Pro Duo sistema kompanije Velar. Dodatno, Smart postavka modela Jaguar E-Pace takođe će biti prisutna, kao i poslednje konektivne Land Rover tehnologije, koje će omogućiti novim Range Rover automobilima da stupe u interakciju sa domovima vlasnika.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group