Savršeno restaurirani i spašeni klasik Elvisa Prislija

Više slika

Više slika

Neverovatni povratak dogodio se jednom od najspektakularnijih klasičnih automobila otkrivenih u poslednje vreme...

Model BMW 507 vozio je popularni američki pevač Elvis Prisli, poznatiji kao Kralj, tokom služenja vojnog roka u Nemačkoj. Nakon nestanka dugog 50 godina, verovalo se da je automobil izgubljen, ali se ipak pojavio na radaru. Posle dve godine radova na restauraciji, BMW Group Classic predstavila je ovaj roadster po prvi put u javnoj areni. Model je doveden u prvobitno stanje i ponovo prikazan svetu u svoj njegovoj gracioznosti.

Prilika za oživljavanje legendarnog klasičnog automobila koji je posedovala ovoliko poznata ličnost, iskorišćena je u Minhenu, a restauraciji je prethodila velika želja prethodnog vlasnika, koji je sanjao da se sve ovo sa njegovim automobilom dogodi. Za Bavarce, ovo je bio izuzetan projekat koji se direktno odnosi na njihovu istoriju, tako da su mu oni prišli, kao i svemu ostalom, naravno, sa velikom pažnjom.

Ukupno stanje ovog prelepog dvoseda bilo je poprilično zabrinjavajuće. Iako su svi originalni delovi karoserije i ostale komponente bili praktično prisutni i nepromenjeni, kabriolet je nekim neverovatnim sticajem okolnosti ostao bez motora i menjača. Zadnja osovina takođe je predstavljala zamenski deo nepoznatog porekla, rđa je polako progrizala patos, sedišta su bila poderana, a ovom modelu nedostajale su komponente kontrolne table takođe.

Međutim, fascinantna lepota ovog retkog i veoma dragocenog automobila zasenila je sve trenutne nedostatke i neadekvatnosti, ubrzo redukovane i potpuno korigovane od strane stručnih inžinjerskih timova nemačke kompanije. Sada se model ponovo nalazi u svom rodnom gradu i pod sloganom "vratiti pošiljaocu" podseća sve na neke od najvećih hitova legedarng Elvisa Prislija.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group