Savršeni BMW M1 glumca Pola Vokera

Prošlog meseca, automoto aukcijski sajt Bring a Trailer listovao je neverovatno retki BMW M1 AHG Studie model, koji je nekada bio u vlasništvu Pola Vokera i na kraju je prodat po ceni od pola miliona dolara...

Ova 1980 M1 jedinica predstavlja samo jednu od svega deset AHG Studie verzija ikada kreiranih u okviru svog opsega i proizvodne serije od 453 kreiranih modela. Ovo samo znači da BMW koji vidite dolazi kao potvrđeni trkački model nemačkog brenda, sa sportskom liverijom, kompletom trostrukih mrežastih BBS felni od šesnaest inča, ali nešto širom i oštrijom karoserijom takođe, što je najprimetnije na njegovom prednjem delu.

Pored ovoga, BMW diler zadužen za AHG liniju, podigao je snagu M88 inlajn šestocilindraša sa 277 na oko 350 ks, što ovaj model sa svega 6.437 pređenih kilometara na odometru, čini još primamljivijim i potpuno novim.

To što je automobil Pola Vokera stigao do velike cifre na aukciji, nije ništa začuđujuće. Prošle godine, njegov BMW M3 E30 automobil prodat je za 150.000 dolara. Ovaj posebni BMW M1 model obećavao je visoku zaradu samo zbog svoje retkosti, ali je ona dodatno povećana zbog pedigrea i vlasničkih papira koje sa sobom donosi.

N.Đ.

Izvor: HypeBeast

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group