Saudijska Arabija želi da kreira svoje tržište električnih automobila

Saudijska Arabija želi da kreira svog ličnog proizvođača električnih automobila, sudeći prema poslednjim informacijama iz izvora bliskih temi...

Poznato je da je ova zemlja uposlila savetnike iz Boston Consulting Group brenda, koji će istražiti njene opcije po pitanju aktiviranja novog proizvođača električnih automobila. Prvi čovek za odnose sa javnošću glavnog novčanog fonda kraljevine potvrdio je da oni tragaju za različitim modelima koji mogu osloboditi njihovu zemlju zavisnosti od naftnih polja, što dovodi do razvijanja specifičnih projekata vezanih uključujući i planeve usavršavanja idustrije električnih automobila.

Javni investicioni fond Saudijske Arabije poseduje mali udeo u kompaniji Tesla, ostvaren 2018. godine, ali je prodao svoje deonice pre neverovatnih događaja koji su vezano za nju počeli krajem 2019. i trajali čitavim tokom 2020. godine. Investicioni fond Saudijske Arabije upumpao je jednu milijardu dolara u Lucid Motors i trenutno se nalazi u pregovorima sa kompanijom radi otvaranja njenog proizvodnog pogona u gradu Jedahu.

Tokom jedne konferencije za medije krajem januara, menadžer odnosa sa javnošću Investicionog fonda kraljevine, Jasir Al Rumajan, izjavio je da će njegova zemlja nastojati da prihvati sve dogovore tokom ove i sledeće godine, zbog dodatnog proširenja proizvodnje na lokalnom nivou.

"Sada se nalazimo u procesu razvijanja električnih aviona", izjavio je prvi čovek za medije ispred fonda Bloomberg publikaciji. "Vezano za automobile, mogu reći da postoji više od jednog projekta prema kome mi sada težimo i koji će biti izvedeni ove, ili najkasnije sledeće godine."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group