Ronaldov prelazak u Juventus ljuti radnike Fiata

Još nakon izbacivanja od strane ekipe Urugvaja na 2018 World Cup Svetskom šampionatu u Rusiji, portugalski reprezentativac povezivan je sa torinskim Juventusom i kaluzulom od 100 miliona evra...

Ovo je, međutim, izazvalo veoma oštru reakciju Fiatovih radnika. Italijanski proizvođač automobila trenutno poseduje 29,18% udela u Angeli porodičnom biznisu, koji drži 63,77% ukupnog poslovanja Juventus fudbalskog kluba. S toga, kada su se pojavili izveštaji o godišnjoj plati od 30 miliona, koliko je ponuđeno Kristijanu Ronaldu, radnici nisu želeli da ostanu nemi i ne kažu šta misle o tome.

Sudeći prema italijanskim medijima, Fiat je čak, ponudio Ronaldu da postane brend ambasador, pored toga što mu plaća ogromnu svotu novca koja je bila potrebna kako bi ova zvezda došla u Torino.

"Nakon Hoakina, sada i Kristijano Ronaldo takođe", izjavio je Đerardo Điakone, radnik Fiat Pomigliano D’Arco fabrike, u blizini Napulja. "Ovo je besramno. Radnici kompanije Fiat nisu dobili povećanje plate prethodnih deset godina. Sa platom Kristijana Ronalnda mogli smo svim radnicima da dodamo po 200 evra na mesečnom nivou. Izgubili smo 10,7% u inflaciji tokom prethodne dekade, a to je nešto što nikada neće moći da bude obnovljeno. Trenutno, FCA grupacija troši 125 miliona evra na godišnje sponzorisanje, od kojih 26,5 odlazi na Juventus."

Kada su Juventus i Fiat zaključili dogovor vredan sto miliona evra, zajedno sa dodatnih 120 miliona u platama za pomenutog igrača tokom četiri godine, ova investicija svela se na neverovatnih 220 miliona evra, a ostaje da vidimo da li će uspeti da pomogne italijanskim divovima da osvoje UEFA Ligu šampiona, u podvigu za koji nisu sposobni još od sezone 1995/96.

Pored svega, ovaj transfer nikako ne prolazi dobro u samom startu, jer na svaki način, ovi raskalašni potezi idu preko leđa radnika kompanije Fiat. Stvari neće postati ništa bolje kada ljudi budu videli raskošnu, superluksuznu vilu od 1.000 kvadratnih metara, koju je portugalska fudbalska zvezda već avanzovala u Torinu. Poznavajući Italijane, on će morati da radi kao nikada pre u životu i napravi neko čudo kako bi ih malo odobrovoljio.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group