Roadster Elona Maska odlazi na svemirsku misiju


Vlasnik i izvršni direktor kompanija Tesla i Space X, Elon Mask, poznat je po svojoj ekscentričnosti i preterivanju u svojoj prošlosti...

Upravo iz tog razloga, ranije ovog meseca, nastao je veliki skepticizam kada je Mask objavio preko društvenih mreža da će SpaceX Falcon Heavy raketa biti lansirana u januaru sleedeće godine zajedno sa njegovim Tesla Roadster modelom koji će predstavljati glavni tovar. U to vreme, Mask je tvrdio kako će se njegov automobil zaputiti u orbitu Marsa i ostati u dubokom svemiru oko milijardu godina, ukoliko ne eksplodira pri uzletanju, naravno. 

Brojni ljudi su smatrali da se direktor kompanije jednostavno šali, ali sve se to promenilo kada je pre nekoliko dana na svom instagram profilu postavio fotografije svog Roadster automobila potpuno spremnog i smeštenog u tovarnom delu rakete. U ovoj izjavi, Mask je potvrdio da su svi test letovi odrađeni u različitim masovnim simulatorima, a potom je dodao kako je ovo veoma dosadan postupak, što nikako nije oličenje njegovog brenda. Kako bi malo začinio stvari direktor je potom otkrio svoje planove za lansiranje ličnog Roadster automobila u vasionu.

Ovo je pored svega, veoma neobičan postupak, ali Roadster automobil direktora najvećeg elektronskog giganta u svetu automobilizma, definitivno neće nedostajati svom vlasniku, jer, kao što nam je poznato, kalifornijska kompanija sada poseduje potpuno novu liniju, koja donosi rekordno ubrzanje do stotke iz mesta za samo 1,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 402 km/h. Prelazni opseg najnovijeg modela iznosi 997 kilometara sa jednim punjenjem.

Svakako zadivljujući potez direktora kompanije Tesla, ali ostaje nam da se pitamo, čemu sve ovo? Možda je u pitanju stvar prestiža ili konačni test mogućnosti najnovijeg interorbitera i svemirske ere u koju Space X ponosno korača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group